ALAPLI HABERLERİ

İLÇE BAŞKANI YAVUZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

14 Ekim 2016
974 kez görüntülendi

İLÇE BAŞKANI YAVUZ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, gazetemize yaptığı açıklamada yapılan ve 2017 yatırım programına alınan çalışmaların son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, gazetemizin Haber Müdürü Fedai Kaçar’ın gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Yerel gündemdeki kamuoyunda ifade edilen bazı konularında değinildiği röportajda özellikle Alaplı’ya bağlı köy ve beldelerle ilgili yapılan ve yapılacak olan faaliyetlere değinen Yavuz, bazı taleplerinin olduğunu milletvekilleri ve Zonguldak valiliği ile birlikte projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.

“KONTROL ALTINA ALMAZSAK YATIRIMLAR HEBA OLUR” Yıllardır ülkenin çeşitli kentlerinden örnek verilerek Alaplı Çayı’nın düzenlenmesi projesi ile ilgili bilgiler veren Yavuz, bu konunun kolay olmadığına değinerek bir riskten bahsetti. Yavuz konuyla ilgili şunları söyledi:“Kamuoyuna bir süredir tartışılan yerel gündemde olan konulardan biride Alaplı deresinin güzelleştirilmesiyle ilgili. Devlet Su İşleri tarafından derenin örnek şehirlerde olduğu gibi düzenlenmesi Alaplılılar tarafından isteniyor. Ancak bu o kadar kolay değildir. Önce suyun yukarılardan kontrol altına alınması gerekir. Bu suyun kaynağı yüksek rakımlı dağlardan çeşitli daha küçük çaylarında birleşmesi ile oluşuyor. Kontrol altına alınma sahası çok uzun. Aksi takdirde şehir merkezine yapacağımız yatırımlar risk altına girebilir. Konu çok hassas ve uzun bir işlem gerektirir. Bunda coğrafi yapımızın da önemi büyük.

” YOL ÇALIŞMALARI

Alaplı-Mollabey ve Bölücek hattında yapılacak yol ve menfez çalışmalarıyla ilgili son gelinen noktayı anlatan Yavuz şöyle devam etti:“Şuan bizim alternatif olarak gördüğümüz Mollabey yolumuz var. Bu çalışmanın yüzde 85-90 altyapısı tamamlanmış durumda. Yolu bitirebilmemiz için sadece güzergahtaki derelere menfez yapılması gerekiyor. Sayın valimizle yaptığımız görüşmede 2017 yılında bitirileceğini söylemişti. 2017 yatırım programımızda mevcuttur. Bunun için çalışmalar yapılıyor. İhaleleri gerçekleştirildi. Menfezler inceleniyor. Alaplı’dan Mollabey istikametine giderken Fatih mahallesini geçtikten sonra yaklaşık 2 kilometrekarelik bir alan Sucallı  Tekke köprüsünden Bölücek altına kadar olan kısımda sağ tarafta tahkimat yok. Tahkimatı yapacaklar. Ziraat Odası’nın organik tarım ürünleri yetiştirdiği yerde bir kısım yapılıyor. Parça parça eksiklikler var. Tahkimat taş duvarımız yok. Taş duvarlarımızın kısa sürede yapılması için sayın Vekilimizle birlikte konunu takipçisiyiz. Mollabey, Gümeli beldemiz ve çok sayıda köy bu yolu kullanıyor. Mollabey’in içi de çok sıkıştığı için önceliğimiz bu yolun tamamlanmasıdır. Çevredeki bazı köylerde dereye bağlanan kısımlarda da menfez ve köprü işlerimiz var. Bu çalışmalar sonucunda şuan Bölücek altından Mollabey’e olan kısımda tahkimat faaliyetleri devam ediyor.”

YAVUZ: DAĞKÖY İSTİKAMETİNDEKİ ÇALIŞMALAR 2 ETAPTA TAMAMLANACAK

Alaplı’ya bağlı Dağköy köyü istikametine taş duvar olması için heyet tarafından yapılan keşif çalışmalarıyla ilgili son durumu bölgedeki diğer çalışmalarla birlikte değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz: “İlk etapta Çatak köprüsüne kadar tahkimat yapıyoruz. Daha önce ihalesi yapılmıştı. İkinci etap olarak ta Sofulu köprüsünden başlayıp yukarıya Dağköyü’ne doğru yapılacak. Sarıkadı’nın altında belirli bir bölge yapılmıştı. Çandeğirmeni köprüsünde de sıkıntı var. Oradan tek araç geçebiliyor. O bölgede de inceleme ve keşif işlemleri yapılacak. Bu işlemlerin ardından köprüye ilave ya da daha farklı bir çalışma yapılarak güvenilir bir hale getirilecek. Bütçeye göre bu işlemler hayata geçirilecek. Ayrıca, köylerimizin sularla ilgili de sorunları var. 08.08.2018 tarihine kadar müteahhittin barajın isale hattıyla ilgili vermiş olduğu söz var. Çalışmalarda devam etmektedir” dedi.

“AŞIRI BOZUK YOL YOK”

Köy yollarını kullanan şoför ve vatandaşların gazetemize yaptığı bozuk yol şikayetlerini değerlendiren Yavuz, abartıldığı kadar büyük bir bozulma olmadığını ifade ederek; “Köy yollarımızın bazı kesimlerindeki bozuk yollarla ilgili Özel İdare Ekiplerimiz çalışıyorlar. Aşırı bozuk olan yolumuz olmadığını düşünüyorum. Bazı köy muhtarlarımızda çalışmalara destek veriyor. Biz Kurban Bayramı öncesi ve sonrası malzemeleri ulaştırdık. Onlarda yapıyor. Bu hizmetlerinden ve katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ARAÇLARIN MİADI DOLDU”

Köy Hizmetlerine bağlı araçların büyük bölümünün miadını tamamladığına dikkat çeken Yavuz, konuyla ilgili gerekli birimlerle irtibata geçildiğini kaydederek; “Konuyla ilgili Zonguldak Valiliğimizden, özel idareden taleplerimiz var. Valiliğimizin bütçesi uygun olduğu taktirde en kısa zaman zarfında araç-gereçlerimizin yenilenmesini istiyoruz. Bu eski araçlarla hem masraf, hem zaman hem de yakıt kaybı oluyor. Köylerimiz artık büyüdü, nüfusumuz fazla. Ulaşım fazla oluyor. Ulaşım, su, yol, temizlik işlemleri, eksikliklere kısa sürede müdahale edilmesi hususunda kısa sürede cevap vermek istiyoruz. Tüm bunlar göz önüne alındığında araçlarımız yetersiz kalıyor” ifadelerine yer verdi. AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yavuz son olarak, ayrılan bütçeler çerçevesinde 2017 yatırım programı kapsamına alan projelerin tek tek hayata gerilmesinin planlandığını, çalışmaların milletvekilleri tarafından da takip edildiğini sözlerine ekledi.

yavuz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz