ALAPLI HABERLERİ

İLK HACI KAFİLESİ DÖNDÜ

3 Kasım 2012
829 kez görüntülendi

İLK HACI KAFİLESİ  DÖNDÜ

Alaplı ilçesinden kutsal topraklara giden hacı kafilesinin ilki dün gece Alaplı’ya döndü.

33 kişilik kafileyi  Alaplı Merkez Camii önünde  akrabaları ve yakınları  karşıladı.
Kutsal topraklara hac vazifesini yerine getirmek amacıyla yola çıkan ve hacı olduktan sonra dönüş yapan Vakıf tur  kafilesi  bu sabah 6.45 de Alaplı’ya döndü. Akrabaları  tarafından  karşılanan hacı adayları çocuklarına, torunlarına ve tanıdıklarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Vakıf Tur Hac organizasyonu Alaplı temsilcileri  Ertan Yılmaz- Enver Karagüzel    “Şirketimizle hacca giden hacılarımız görevlerini hakkıyla yerine getirdi.Hacılarımız önemli bir  sağlık problemi yaşamadılar.Arafata intikal eden hacılarımız Arafat Müzdelife vakfelerini yaptıktan sonra Mina’ya toplu halde yürüyerek şeytan taşlama işlemini bitirdikten sonra otellerine dönmüşlerdir.
Bayram sabahı Zonguldak kafilemizdeki erkek ve bayan hacılarımız otellerinde bayramlaşma programı düzenlediler.  veda tavaflarını yaparak hac görevlerini bitirip yurdumuza döndüler dedi.

Ailelerine kavuşan hacılar “O kutsal topraklar sözcüklerle anlatılamaz. Ancak yaşanması gerekir. Dönüş yaptığımız için de çok mutluyuz.” dediler. Valizlerini alan hacılar, birlikte dönüş yaptıkları arkadaşlarıyla vedalaşarak evlerinin yolunu tuttu

ALBUM ADI İLK HAC KAFİLESİ ALAPLI’DA, Fotograf Mustafa Kanca on 11/03/2012 (50 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


İLK HACI KAFİLESİ DÖNDÜ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz