ALAPLI HABERLERİ

İLK HACI KAFİLESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

18 Eylül 2012
736 kez görüntülendi

İLK HACI KAFİLESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

 

Alaplı’dan 33 kişilk ilk hacı kafilesi uğurlandı

Alaplı’dan kutsal topraklara giden hacı adaylarını uğurlandı. Vakıf Tur Hac organizasyonu yla hacca giden 33 hacı adayı için bugün Merkez Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi.Tören sırasında duygusal anlar yaşandı.

 

Sabahleyin düzenlenen törene Alaplı Müftüsü vekili vaiz Fatih Eryiğit, hacı yakınları ile kalabalık halk topluluğu katıldı.

 

Uğurlama töreni Merkez Camii müezzini Seyfullah Yaman’ın Kuranı Kerim okumasıyla başladı. İlahi grubu Birol Önder, İrfan Sarıoğlu,Seyfullah Yaman ve Satılmış Ermiş hacla ilgili ilahiler okudular.Alaplı Müftülük vaizi O.Fatih Eryiğit hac yolculuğu ile ilgili konuşma yaptı .Fatih Eryiğit hacı uğurlama törenlerinin geleneksel hale geldiğini, Kutsal topraklara gdecek hacı adaylarımızın sağ salim gidip gelmelerini istedi.

Alaplı Müftüsü vekili Os.Fatih Eryiğit uğurlama duasını yaptı.Hacı adayları hüzün ve sevinç göz yaşları arasında uğurlandı.

Vakıf Tur görevlsi olarak emekli hoca Enver Karagüzel ve din görevlisi Gökçebey Ulu Cami imam hatibi Murat Özsaraç kafile ile beraber gitti

ALBUM ADI İLK HACI KAFİLESİ VAKIF TUR, Fotograf Mustafa Kanca on 9/18/2012 (142 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz