ALAPLI HABERLERİ

İLK KAFİLE DUALARLA UĞURLANDI

4 Temmuz 2019
460 kez görüntülendi

İLK KAFİLE DUALARLA UĞURLANDI

Alaplı ve Kdz. Ereğli’den kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkan ilk kafile dualarla uğurlandı. Bu kafile aynı zamanda kutsal topraklara giden ilk kafile oluyor. Belediye Başkanı Nuri Tekin, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi; “Sağlıkla gitmenizi, sağlıkla dönmenizi dört gözle bekleyeceğiz” dedi.

Türkiye’den bu yıl hacca gidecek olan ilk kafile  Alaplı ve Kdz. Ereğli’den dualarla uğurlandı. Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen uğurlama törenine Belediye Başkanı , siyasi parti ilçe başkanları,  ve hacı adaylarının yakınları katıldı.
Abdulcabbar Kalaycı  Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Din görevlileri tarafından ilahiler okundu. Hacıların yola çıkış duası ise  emekli din görevlisi  Enver Karagüzel yaptı
65 kişilik  Alaplı ve Ereğli kafilesini hac yolculuğuna götürecek olan Artur firmasının yetkilisi Halil İbrahim Demirbaş, hacıları dini vazifelerini eksiksiz olarak yerine getirip, sağ salim  Alaplı ve Ereğli’ye döndürmek için ellerinden gelen her gayreti göstereceklerini söyledi.

Alaplı’da 7 hacı adayı hac yolculuğuna uğurlandı

artur

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz