ALAPLI HABERLERİ

İLK KARNE HEYECANINI VELİLERİ İLE BİRLİKTE YAŞADILAR

25 Ocak 2013
535 kez görüntülendi

İLK KARNE HEYECANINI VELİLERİ İLE BİRLİKTE YAŞADILAR

 Alaplı İlçesinde İlk ortaokul ve liselerde  eğitim gören 8 Bin 500 öğrenci yarıyıl  karnelerini aldı.

Alaplı Merkez İlköğretim Okulunda karne töreni düzenlendi. Karne dağıtım töreninde İlçede ilk defa uygulamaya başlatılan nazar boncuklu karneler 1. Sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Karne törenin ardından  açıklama  yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, İlçe genellinde ilk ve orta ve liselerde eğitim öğretim gören 8 bin 500 öğrenci yarıl yıl tatiline başladığını söyledi. Tatil’de öğrencilerin bol,bol kitap okumalarını istediklerini ifade eden Taşıran şöyle dedi;

“Okullar hayat olsun projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okulların yarıyıl tatili ve yaz aylarında okulların kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, spor salonu, okul bahçeleri belediye ile iş birliği yapılarak velilerin ve mahallenin hizmetine açılacak. Öğrencilerimizden bu konuları ailelerine de anlatmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz bu günden itibaren yarıyıl tatiline başladılar. Onların bol, bol kitap okuyarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Eğitim insanlığın en iyi şekilde yaşamasını sağlayan bir araçtır. Onun için her öğrencimizin eğitimlerine önem vermelerini istiyoruz.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, velilere seslenerek, karnesinde kırık notu olan öğrencilere baskı yapmamalarını istedi.Öğrencilerimize verilen karneler velilerimizin karneleridir.Sizin çocuklarınız üzerinde çok hakkınınz var. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca yoruldular, tatili hak ettiler. Karnelerinde zayıfı olanlar olabilir, özellikle anne, babalardan ve velilerden istediğimiz ve beklediğimiz, bu karneler dünyanın sonu değildir. Kırık not olan öğrencilere baskı yapmasınlar. Tatillerini rahat ve huzur içerisinde geçirmelerine imkan sağlasınlar ve bol, bol kitap okusunlar.

Ayrıca Merkez İlkokulunda 1.sınıf öğrencilerine öğretmenlerimiz tarafından nazar boncuklu karne dağıtıldı. Öğrencilerimiz bu karneleri görünce hepsi çok sevindi. Bundan sonrada 1.sınıf öğrencilerimize nazar boncuklu karne vereceğiz”

ALBUM ADI MERKEZ İÖO KARNE TÖRENİ, Fotograf Mustafa Kanca on 1/25/2013 (49 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz