ALAPLI HABERLERİ

İLK UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

27 Ocak 2013
650 kez görüntülendi

İLK UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI

Alaplı ilçesinde 33 kişilik ilk umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.

Vakıf Tur Hac organizasyonu şirketi tarafından kutsal topraklara gidecek olan 33 umreci için Merkez Camii içinde tören düzenlendi. Tören öğle namazından sonra yapıldı.

Alaplı Müftülüğü uğurlama töreninde Özer Yazıcı cami imam hatibi Servet Akkaş Kur’anı Kerim okudu. Müftülük korosu ilahiler söyledi.

Vakıf Tur Temsilcisi Enver Karagüzel, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada ” Kutsal mekanlara gittiğinizde da bol bol dua ediniz ve güle güle gidip güle güle vatana geri dönünüz. Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektas ise yaptığı konuşmada İlçemizden o mübarek topraklara gidecek olan umrecilerimizi uğurlamak için buraya toplandık.  Bu mübarek yolculukta zamanlarınızı  Mekke-i mükerreme’de Beytullahta, Medine-i münevvere Ravza-i Mutahhara’da vakitlerini çarşıda pazarda heba etmeden o mübarek yolculuktan manevi büyük bir sermaye ile dönmelerini kendilerinden istiyoruz. Oraya haç ve umre için giden vatandaşların hediyesi sadece hurma ve zemzem suyudur. Bunun haricinde başka şeylerle meşgul olmamalarını istiyorum dedi

Törende okunan uğurlama duasının ardından Umre yolcuları yakınlarıyla vedalaştı. Bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Vakıf  Tur umre ekibinin başında şirket görevlisi olarak Ertan Yılmaz umrecilerle birlikte yola çıktı.

ALBUM ADI VAKIF TUR UMRECİLERİ UĞURLANDI, Fotograf Mustafa Kanca on 1/27/2013 (94 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz