ALAPLI HABERLERİ

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ TAŞ BOYAMA SERGİSİ AÇTI

16 Haziran 2016
1.792 kez görüntülendi

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ TAŞ BOYAMA SERGİSİ AÇTI

 

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Atatürk İlkokulu öğrencileri, deniz kıyısından topladıkları çakıl taşlarının üzerine hayal güçlerini yansıtarak birbirinden renkli çalışmalar ortaya çıkardı.

Okulda küçük bir sınıfı atölyeye dönüştüren öğrenciler, Deniz kıyısından topladıkları çakıl taşlarına ev, hayvan ve manzara figürleri ile boyadı. Eğitim-Öğretimin sonunda sergi açan öğrenciler bir birinden renkli çalışmalarını sergiledi.

Sınıf Öğretmeni Ülker Çiçek, yaptığı açıklamada, İlkokul öğrencilerimiz eğitim öğretim yılı boyunca çakıl taşlarını üzerine yaptıkları boyama resimlerini sergilediğini söyledi.

 

Öğrencilerimiz yıl boyunca hem eğlendiğini hem de çok güzel tablolar ortaya çıkardığını belirten Çiçek, bu sanat dalının çocukların eğitimine olumlu yansıdığını, özellikle sosyal yönlerinin geliştiğini aktardı.

 

Önümüzdeki eğitim öğretimde bu tür etkinliklerin okulda devam edeceğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

 

“Öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte deniz kıyısından topladıklarımız çakıl taşlarını biriktirerek okulumuzda oluşturduğumuz küçük bir atölyede çalışmalara başladık. Öğrencilerimizden hayal güçlerini çakıl taşlarının üzerine çizerek boyamalarını istedik. Yıl boyunca süren etkinlik sonunda ortaya çok renkli görüntüler çıktı. Eğitim öğretimin sonunda da ise velilerimizin de katıldığı sergi açtık. Önümüzdeki eğitim döneminde de bu tür etkinlikler devam edecek.”

 

Öğrencilerden Damla Ergin (10) ise, çakıl taşlarını boyayarak çok eğlendiklerini belirterek,”Deniz kenarında topladığımız çakıl taşlarını üzerine hayal ettiğimiz şeyleri çizdik. Ben manzara resmi yaptım ve çok güzel oldu.” Dedi.

taşşş

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz