ALAPLI HABERLERİ

İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ GÖNÜLLÜ KURAN ÖĞRETİYOR

1 Temmuz 2015
636 kez görüntülendi

İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ GÖNÜLLÜ KURAN ÖĞRETİYOR

Alaplı İlçesinde İmam Hatip Lisesi mezunu Batuhan Yıldırım ve Sertaç Kılıç, Alioğlu Köyü Sinanlı Mahallesinde yaz Kuran kursuna giden 7 ile 12 yaşları arasındaki çocuklara gönüllü olarak Kur’an-ı Kerim öğretiyor.

Öğrencilerden Batuhan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Okuldan bu yıl mezun olduklarını yaz kuran kursunda görev almak için müftülüğe başvurduklarını söyledi.
Alaplı Müftülüğü de Alioğlu Köyünde kuran kursunda bize görev verdiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Okuldan mezun olduktan sonra arkadaşımla birlikte yaz kuran kursunda öğrencilere dini bilgiler öğretmek için Müftülüğümüzden hangi köydeki camide boş yer varsa orada görev almak istediğimiz söyledik. Müftülükten de bize Alioğlu köyü Sinanlı mahallesinde kuran kursunda görev alabileceğimizi söyledi. Bizde köyde göreve başladık. 20 tane öğrencimiz var onlara temel dini bilgilerin yanında süreler ve Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Köylüler bize burada lojman tahsis ettiler. Sağ olsunlar bize evlerini açtılar. Köyde imam olmadığı için hayırsever bir vatandaşın yaptığı köy camisinde imamlıkta yapıyoruz. En büyük amacım iyi bir imam olarak insanlara en iyi şekilde hizmet etmektir.

Köy camisinin ve lojmanın yerini veren TTK emeklisi Kenan Turan ise  buradaki lojman ve caminin yerini ben verdim.Lojman inşaatı ev olarak birisine vermiştim. Tekrar satın alarak burayı cami lojmanı yaptık. Camiyide biraz benim biraz da köylümüzün katkıları ile yaptık. Genç kardeşlerimiz burada bizim çocuklarımıza  Kuran öğretiyor Teravih namazlarını ve diğer namazları kıldırıyor dedi

kurannn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz