ALAPLI HABERLERİ

İMECE USULU YOLLARINI YAPTILAR

19 Mayıs 2015
680 kez görüntülendi

İMECE USULU YOLLARINI YAPTILAR

Alaplı ilçesine bağlı İsafakılı köyü Durabeyli Mahallesi’nde kadın ve erkekler dayanışma içinde imece usulü ile kendi yollarını kendileri yapıyor.


İsafakılı Köyü Muhtarı Recep Korkut, köyde tüm işlerin devlet ve millet işbirliği ile yapıldığını, kadın ve erkeklerin birlikte hareket ederek köy sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Korkut; “Köyümüzde kadınlar ve erkekler arasında örnek birlik berberlik dayanışması var. Köyümüzdeki tüm işlerimizi devlet ve millet işbirliği ile yapıyoruz. Köy halkımızın desteği işbirliği çerçevesinde geçtiğimiz bir kaç gün önce ihtiyaç duyulan okul önü dediğimiz yerin 500 m2 parkesini döşedik önümüzdeki günlerde de kanalların betonunu atacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca su depolarımız için 505 m2 İsafakılı’ya ve Durabeyli mahallemiz için kalebodur verilmiştir. Bunun yanında köyümüzdeki su sayaçlarının takımına devam ediyoruz bu konuda da çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Durabeyli de 130 haneye su saatleri takılmış olup, merkez mahallemizde takmaya devam ediyoruz. Bununla beraber abonelik işlemlerine de tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarımız hizmetler geldikçe yapılmaktadır. Su depolarında kalebodur döşenmesi sırasında köylülerimizin susuz kalmaması amacıyla merkez mahallesinde 2 depo olduğu için önce birini sonra diğerini yapacağız. Durabeyli mahallemiz için ise deponun üst tarafına 3 x 3 ebatında küçük bir depo yapıp suyu vermeyi düşünüyoruz. Durabeyli mahallemiz için gerekli olan büyük depo içinde gerekli dilekçeleri ve keşifler yapılmıştır. Merkez ve mahallemize birer tane 250 tonluk depo talebimiz var. Yine geçtiğimiz yıl demir olan su depolarının 1.000 metresini değiştirmiştik önümüzdeki günlerde de 500 metre daha demir olan su borusunu değiştireceğizi. Yani kademe kademe su hatlarını yeniliyoruz. İleriki günlerde köy ve mahalle yollarımız çok bozuk yolların bakımı yapılacak. İsafaklı ve Durabeyli mahallemizin beton ve kanal işlemleri devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda Durabeyli Mahallemizin mezarlığının etrafını beton içine almıştık aynı şekilde İsafakılı Merkez Mahallemizinde mezarlıkta beton içine alınacak. Alt yapı konusunda çok büyük sıkıntılarımız var bu konuyla ilgili olarak ta 1.500 metre alt yapı borusu çıktı geldiği anda alt yapılar komple yenilemesi yapılacak. Parke taşı, kum ve çimento gibi malzemelerimiz devlet tarafından karşılanıyor. İşçiliğini ise köy halkımız yapıyor. Bize hizmetlerin gelmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Alaplı Kaymakamımız Altuğ Çağlar’a, AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Yavuz’a ve il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz.”dedi.9

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz