ALAPLI HABERLERİ

İMKB ANADOLU LİSESİNDEN ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

19 Mart 2017
729 kez görüntülendi

İMKB ANADOLU LİSESİNDEN ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Alaplı ilçesi İMKB  Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. Programda öğrencilerin seslendirdiği şarkılar, şiirler ve gösterilerde duygu dolu anlar yaşandı.


Alaplı İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Merkez İlköğretim okulu salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan İMKB Anadolu  Lisesi Müdürü Ercan Acar  “Canakkale imanın çeliği yendiği yerdir. Çanakkale  üzerinde yaşadığımız toprak parçasını vatan yapan ve bizlere armağan eden aziz şehitlerimizin ölümsüzleştiği yerdir. Değerli misafirler bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen idareci öğretmen ve öğrencilerimizi sizlerin huzurunda kutluyor ve teşekkür ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan savunmasında bulunmuş kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

İlçe genelinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Kaymakam Saim Eskioğlu, Alaplı Merkez Ortaokulu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceği ve istikbali olan gençlerin milli duygularla donatılması gerektiğini söyledi.

Milletin bekası, bağımsızlık ve özgürlük uğrunda canlarını bir an bile düşünmeden feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade eden Eskioğlu, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 18 Mart Şehitler Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Çanakkale Deniz Zafer’inin de 102. yıl dönümünü kutluyorum.”

 

Lise öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale Geçilmez” adlı gösteri büyük bir ilgi ile izlendi

Alaplı İKMB Anadolu Lisesi tarafından Alaplı Merkez Ortaokulu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu,  Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
anadolu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz