ALAPLI HABERLERİ

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

10 Aralık 2012
862 kez görüntülendi

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI
Alaplı Anadolu lisesi tarafından İnsan Hakları Günü Programı etkinliği yapıldı.

Alaplı ilçesinde Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Alaplı Anadolu Lisesi tarafından bir program düzenlenerek, kutlama yapıldı.

Alaplı Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç , Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Emniyet müdürü İsmail Baş ,  Ak Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP ilçe Başkamı  Nuri Tekin, Belediye meclisi üyeleri ,Okul Müdürleri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik programın açılışında yaptığı konuşmada,

“ 10 Aralık İnsan Hakları Günü Anma Programına hoş geldiniz. Tüm insanları doğuştan özgür ve eşit haklara sahip olma hakikati üzerine inşa edilen İnsan hakları evrensel beyannamesi 64 yıl önce bugün Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Savaşların bir daha yaşanmaması için oluşan evrensel hukukun sağladığı mutabakatın taşıdığı ilke ve değerler insanlığın aydınlık yüzünü teşkil etmektedir. Türk Devletinin bu konudaki felsefe ve şifresi Mustafa Kemal Atatürk’le belirlenmiş Yurtta Barış Dünyada Barış sözüyle bizlere kadar gelmiştir. Ancak insan haklarını devlet düzeniyle koruyup geliştirmek mümkün değildir. İnsan Hakları gönül dünyamızda yer bulmalıdır. Sadece kendi hakkı ve çıkarları için değil başkalarının çıkarları ve hakları için mücadele edebilen her türlü haksızlığa karşı onurlu ve dik durabilen sorumlu insanlar ve tüm insanları insan olduğu için sevebilen nesiller hakların korunmasının teminatı olacaktır.

Aslında Mevlana ve Yunus Emre yüzyıllar öncesinden notamızı belirlemiştir. Mevlana’nın Gel Ne olursan ol yine gel dizeleri ile büyümüş nesilleriz. Yine Yunus Emre’nin

Ben gelmedim dava için

Benim işim sevi için,

Dostun yeri gönüllerdir,

Gönül yapmaya geldim

Gönül Mevla’nın tahtı,

Mevla gönüle baktı,

İki Cihan bedbahtı

Kim gönül yıkar ise dizeleri bize bu konuda insanlığın çerçevesini çizmektedir

Programda şiir, resim ve kompozisyon dallarında derece elde eden öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu Emniyet müdürü İsmail Baş tarafından verildi.

İnsan Haklarının Tarihçesi, İnsan Hakları ile ilgili bir sunum, Öğrenciler tarafından Müzik dinletisi yapıldı.

Sinevizyon gösterisinden sonra Sokak çocukları adlı kısa bir oyun ve koronun söylediği şarkılar ile tören sona erdi.

ALBUM ADI DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ PROGRAMI, Fotograf Mustafa Kanca on 12/10/2012 (51 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


 

İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz