ALAPLI HABERLERİ

İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

11 Aralık 2016
731 kez görüntülendi

İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Zonguldak milletvekili Faruk Çaturoğlu 10  Aralık insan Hakları günü  için mesaj yayınladı.

Milletvekili Çaturoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası niteliğindeki İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, dünyadaki bütün insanların eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu inancını temel alarak 68 sene önce bugün hayata geçirilmiştir.

HALEP’TE İNSANLIK ÖLÜYOR

Maalesef bu gün dünyadaki insan hakları ihlallerinde yaşananlar ise çok vahimdir. Bugün Halep’te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Halep’te insanlık ölüyor. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden adeta bir sessizlikle karşı karşıyayız. Nerede İnsan hakları savunucuları, nerede BM, nerede ABD ve nerede AB, evet bunlar bugün bu yaşananlar karşısında kamuoyu önünde adeta üç maymunu oynuyorlar.

Ayrıca dünyanın birçok yerinde Filistin’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Somali’de, Arakan’da ve ismini sayamadığımız diğer birçok ülkede de aynı insanlık dramları yaşanmaktadır.

Dünyada ve özellikle Suriye Halep’te yaşanan insanlık dramı karşında “İnsan Hakları Gününün” kutlanması ne kadar geçekçi olabilir diyorum.

Selam ve saygılarımla.

çaturoğluuu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz