ALAPLI HABERLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

25 Haziran 2013
602 kez görüntülendi

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Alaplı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından  esnafların ve iş yerinde çalışan çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı Belediyesi  Kültür Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Karaelmas İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi İşyeri Hekimi Dr. Ömer Selim Alan,Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, Esnaf  Odası Sekreteri Muammer Uysal ve esnaflar katıldı.

Toplantıda Karaelmas İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi İşyeri Hekimi Dr. Ömer Selim Alan, katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bilgiler verdi. Toplantı ile ilgili bilgiler veren Dr. Ömer Selim Alan, “Alaplı’da esnaflarımıza 6331  sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bilgilendirme yaptık.  Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman’ın daveti üzerine geldik.

Bilindiği üzere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanunun 6 ncı maddesine göre ve yürürlük maddesinde belirtilen süreler dikkate alınarak, Kanun kapsamında yer alan işyerlerinin tamamında en az bir iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirilmesi gerekmektedir.  Biliyorsunuz İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu belli hükümleri de yanında getiriyor. İşverene, işçiye ve çalışanlarımıza belli sınıfların tehlike sınıflarına göre doktor hizmeti gerekiyor, belli sınıfların sağlık muayenelerinden tutunda risk analizleri acil eylem planları eğitimine kadar detaylı şartlar gerektiriyor. Tüm bunların amacı işçilerimizin sağlığını korumak, önce güvenlik şartları oluşturup riskleri minimize edip olabiliyorsa sıfırlamak, o yüzden bugün yaptığımız toplantı verimli oldu. Ben bu konuda başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizdeki iş kazalarındaki yüksek oranlar daha aşağılara çekilir. Boşu boşuna insanlarımız bu yüzden hayatlarını kaybetmezler. Ya da iş göremez hale gelmezler. Çünkü bu kazaların yüzde 98’i önlenebilir kazalar. İnşallah bu önlenebilir kazalar hakkında daha çok çalışanlarımıza bilgileri ulaştırıp bu kazaları daha da aşağılara çeker ve minimize ederiz” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman da esnaflara  İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında bilgiler veren Karaelmas İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi İşyeri Hekimi Dr. Ömer Selim Alan ve katılımcılara teşekkür etti. İnşallah işyerlerinde iş kazaları yaşanmaz en aza indirilmiş olur dedi.

Toplantıya katılanlar konuşmacı Dr.  Ömer Selim Alan’a çeşitli sorularak sorarak bilgi aldı

ALBUM ADI ALAPLI ESNAFLARINA İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİR, Fotograf Mustafa Kanca on 6/25/2013 (20 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz