ALAPLI HABERLERİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANLATILDI

23 Şubat 2013
523 kez görüntülendi

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ  ANLATILDI

 

 

Alaplı Belediyesi’nce düzenlenen konferansta Alaplı Belediyesi idarecilerine EPS-İSG Eğitim Danışmanlık Merkezi’nce iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgi verildi.

Alaplı Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak EPS-İSG Eğitim Danışmanlık Merkezi İSG uzmanı ve teknik eğitmeni Akın Sönmezer ile eğitmenler Suat Çetin ve Tahsin Özyamak katıldı. Alaplı Belediyesi birim müdürleri ve amirlerinin yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün’ün de dinleyici olarak katıldığı konferansta, konuşmacılar 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler vererek, yeni çıkan yasa ve yönetmelikler doğrultusunda kurum ve kuruluşların yerine getirmesi gereken yükümlülükleri anlattılar. İş Sağlığı ve İş  Güvenliği (İSG) Uzmanı ve Teknik Eğitmen Akın Sönmezer kurum ve kuruluşlar ile tüm işyerlerine iş güvenliğiyle ilgili yerine getirmekle zorunlu olunan yasal yükümlülükler getirildiğini ifade ederek, “Bu yükümlülükler Bakanlık tarafından da uygulamaya ve takip edilmeye başlandı. Her işyerinde İSG Kurulu oluşturulma zorunluluğu var. Yeni çıkan kanunla işyerlerinde mesleki eğitim yeterliliği olmayanlar çalıştırılmayacak. Her personelin eğitim dosyalarında iş güvenliğiyle ilgili belgeler bulunmak zorunda. Ayrıca işyerlerinde, iş güvenliği rehberi de oluşturulması gerekiyor. “ dedi.

Sinevizyon gösterimi eşliğinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler veren diğer konuşmacılar da, yükümlülüklerini yerine getirmeyen işyerlerine ağır yaptırımlar getirildiğini ifade ettiler.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, konferansın çok faydalı geçtiğini, iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili yeni çıkan kanunlar hakkında bilgilendiklerini ifade ederek, “ Alaplı Belediyesi olarak, Kanun’un öngördüğü yükümlülükleri elbette yerine getireceğiz. Ayrıca, toplam kalite ile ilgili olarak da bir takım çalışmalar yapmayı planlıyoruz. “ dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz