ALAPLI HABERLERİ

İTFAİYE KARGA İÇİN SEFERBER OLDU

10 Ocak 2013
559 kez görüntülendi

İTFAİYE KARGA İÇİN SEFERBER OLDU

Alaplı Belediyesi Atatürk Parkı’ndaki çınar ağacının dalına ayağından asılı kalan ve kendi çabalarıyla kurtulamayan kargayı, Alaplı İtfaiyesi ekipleri 2 saat çalışma sonrası kurtardı.

Atatürk Parkı’nda bulunan yaklaşık 30 metre uzunluğundaki çınar ağacının en üst dallarından birine bir karganın ayağından asılı kaldığı ihbarını alan Alaplı Belediyesi İtfaiye ekipleri kargayı asılı kaldığı yerden kurtarmak için büyük çaba sarf etti.İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın’ın idaresindeki itfaiye ekipleri, önce otomatik merdivenli itfaiye aracıyla kargayı kurtarmayı denedi. Ancak, itfaiye aracının parka girememesi üzerine 4 merdiven bir birbirlerine bağlanarak eklenmesiyle 30 metrelik çınar ağacına çıkan İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, ağacın en üst noktasındaki dalda, iple ayağından asılı vaziyetteki kargaya ulaşmayı başardı.

Taşkın, çaresiz durumda kalan karganın ayağındaki ipi çözüp kurtardıktan sonra tekrar doğaya bıraktı. İtfaiye ekiplerinin kargayı kurtarma çalışması, vatandaşlarda cep telefonlarıyla cekmeye çalıştı.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada,  sabahın erken saatlerinde vatandaşlar tarafından Atatürk Parkı’ndaki çınar ağacında bir karganın ayağından asılı vaziyette kaldığının kendilerini bildirildiğini ifade ederek şöyle dedi:

“Atatürk Parkı’ndaki en yüksek ağaçlardan birinin en üst dalında bir karganın ayağından ipe dolanmış bir şekilde mahsur kaldığını gördük. Önce, otomatik merdivenli itfaiye aracıyla hayvanı kurtarmayı denedik ancak park alanına giremedik. Bunun üzerine farklı bir teknik geliştirerek, seyyar merdivenleri iple güvenli bir şekilde birbirlerine bağlamak suretiyle, en üst noktaya kadar çıktık. Buna rağmen merdiven yetişmeyince, karganın asılı kaldığı dalı saplı kanca vasıtasıyla kendimize doğru çekerek hayvanı kurtardık ve doğaya saldık. Biz itfaiyeciler için canlının ne olduğu önemli değildir. Önemli olan canlı olmasıdır. Biz bu şekildeki ihbarları, canlının türü ne olursa olsun, bir insan mahsur kalmış gibi en ciddi şekilde değerlendirmekteyiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz