ALAPLI HABERLERİ

İZCİLER DEVREK’TE KAMPA GİRDİ

19 Mart 2013
990 kez görüntülendi

İZCİLER DEVREK’TE KAMPA GİRDİ

Zonguldak İli izcileri Yağmurlu Şehirde İziler Projesi kapsamında  Devrek’te bir haftalık kampa girdi.

Avrupa Birliği Projesi  ile Alaplı Kız Meslek lisesinden 5 ergin izci,1 lider olmak üzere 6 kişilik izci grubu Devrek’teki kampa gittiler.

Zonguldak’ın Çaydeğirmeni Beldesi’nde dünya izcileri bir araya geldi. Proje kapsamında bir haftalık kampa katılmak üzere 8 ülkeden 18-26 yaş arası 50 genç izci 18-25 Mart tarihleri arasında Çaydeğirmeni izci kampında bir araya geldiler. İspanya, Romanya, Polonya, Malta, Çekoslovakya, Litvanya, ve ülkemizden katılacak olan genç izciler Çaydeğirmeni’nde buluşacak. “Yağmur İzcileri Şehri” projesi ile çeşitli ülkelerden gelecek olan genç izcileri bir araya getirerek kaynaşma sağlanması ve kültür alışverişinde bulunulması hedefleniyor. Çaydeğirmeni’nde uygulanacak proje hakkında bilgi veren izci lideri Alaplı kız Meslek Lisesi öğretmeni etkinlikle ilgili şunları söyledi,” Hedefimiz Zonguldak izcileri tarafından gerçekleştirilecek olan “Yağmur Şehri İzcileri” projesini Çaydeğirmeni Beldesinde hayata geçirmek ve 8 ülkeden 50 genç izciyi bir araya getirerek aralarında kültür kaynaşması yaşanmasını sağlamak istiyoruz.

Alaplı’dan İzci lideri Vahide Kalyoncu, Ergin izciler, Esra Korkudan, Tansu Demirer, Kader Daban, Mine Keskin  katılıyor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz