ALAPLI HABERLERİ

KABE CAMİLERİN ANASIDIR

7 Ekim 2013
618 kez görüntülendi

KABE CAMİLERİN ANASIDIR

 

Alaplı ilçesinde ”Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bir düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Müftü vekili Sait Okur, Camilerimizde din görevlilerimize çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Cami görevlilerin hizmet faaliyetleri cami cemaatiyle sınırlı olmayıp toplumun bütün kesimlerine yönelik olduğunu ifade eden Okur, “Din görevlilerimiz camilerde dirliği ve manevi huzur arttırmak, cemaatin dini kültür seviyesini yükseltmek için büyük bir gayret içerisinde olmuşlardır. Ve olmaya da devam edeceklerdir. Cami görevlilerin hizmet faaliyetleri cami cemaatiyle sınırlı olmayıp toplumun bütün kesimlerine yöneliktir. Bu görevlilerimiz manevi sorumluluğu ağır bir görev yürütmektedirler. Onlar İslam dinin doğru bir şekilde anlatılmasında cemaatin huzurlu bir şekilde ibadetini yapmasında büyük özveriyle çalışmamaktadırlar.”dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, tarafından ‘Cami-Kadın ve Aile’ ‘ konulu konferans verildi. Alaplı İlçe Müftülüğü korusu tarafından okunan ilahilerin ardından camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle katılımcılara plaket verildi.

Etkinliklere, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ereğli Müftü Vekili Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ereğli Müftü Vekili Fehmi Malakçı, Alaplı Müftü Vekili Müftülük şefi Sait Okur, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal,Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Zülfikar Çelik,Alaplı Belediyesi CHP Belediye Meclis üyesi belediye başkan aday adayı Nuri Tekin,Ak Parti yönetim kurulu üyesi Yılmaz Can, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz