ALAPLI HABERLERİ

KADIN ÇİFTÇİLER ALAPLI’DA YARIŞTI

28 Ocak 2013
611 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

Alaplı  ilçesinde, “Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor” adlı bilgi yarışması düzenlendi.   Birinciye kesim motoru ikinci ye ilaçlama makinası,  yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Alaplı’da “Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor” adlı bilgi yarışmasının elemeleri Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya 16  kadın  çiftçinin katıldı. Yarışmada ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu.

 İlk elemelerde 4 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise kazanan ilk üç yarışmacı belirlendi. Yarışmada, Şengül Yaman, birinci, Nazife Lafçı, ikinci, Huriye Keskin ise üçüncü oldu.

Gıda Hayvancılık Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, yarışmadan öncesi yaptığı konuşmada, ilçelerde düzenlenen elemelerin 5.’sini düzenlediklerini belirterek, “İlçelerde birinci olan çiftçilerimiz, Zonguldak elemelerine katılacak. Orada birinci olan yarışmacılar bölge şampiyonasına katılacak” dedi. dedi.

Bilgi yarışmasına Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Rafet Yılmaz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, kadın çiftçiler ve aileleri katıldı.

ALBUM ADI KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI, Fotograf Mustafa Kanca on 1/28/2013 (18 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz