ALAPLI HABERLERİ

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞACAK

18 Ocak 2013
542 kez görüntülendi

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞACAK

 

 

 

 

 

Geleneksel hale gelen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının Alaplı etabı 28.01.2013 tarihinde yapılacaktır.

Kadın çiftçilerimizin üretime verdikleri katkı yadsınamaz. Bu bilgi birikimlerini geliştirmeleri ve eksikliklerinin tamamlanmasının amaçlandığı yarışma 8 yıldır Türkiye çapında yapılmaktadır. Bir şenlik havasında geçen yarışmaya çiftçi bayanlarımızın ilgisi büyük olmaktadır.

Yarışmamız da yarışmacılar tek tek yarışacaktır. 15 sorudan oluşan yarışmamızda cevaplar 4 şık üzerinden çoktan seçmeli olacaktır. 15 soru sonunda eşitlik bozulmazsa 10 sorudan oluşan altın soru etabına geçilecektir. Alaplı birincisi olan kadın Çiftçimiz Zonguldak’ta yapılacak olana il finali’ne katılacaktır. İl finalinde birinci olan yarışmacımız bu yıl Zonguldak’ta yapılacak olan Bölge Finaline katılacaktır. Bölge finalinde birinci olan yarışmacı TÜRKİYE FİNALİNE katılacaktır. Türkiye birincisi olan yarışmacıya 50.000 TL.lik  proje yapılacaktır. Yarışmanın her etabında ilk üçe giren yarışmacılarımıza değişik ödüller ve teşvikler verilecektir. Bu yıl katılımın yüksek olmasının beklendiği yarışmamıza tüm halkımız davetlidir.

Bu yılki yarışmaya katılmak isteyen kadın çiftçilerimizin kimlik fotokopileriyle beraber ALAPLI Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze başvurmaları yeterlidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz