ALAPLI HABERLERİ

KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ

3 Ocak 2014
611 kez görüntülendi

KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Sayın Başbakanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN himayesinde yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçiliği Projesi”nin bir ayağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi 81 ilde uygulanmaya başlanmıştır.

Alaplı Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, eşi Nagihan Malğaç, Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Alaplı Gıda ve Hayvancılık ilçe Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Dirican, daire müdürleri, Meslek Liseleri okul müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, proje ile kadınların kabiliyetine, tahsiline, el becerisine göre meslek ve diploma sahibi olarak üretken hale gelmelerini sağlamak ve aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlandığını söyledi.

 

Bu kapsamda Zonguldak Valisinin  eşi Neriman KABAN başkanlığında oluşturulan İl Yürütme Kurulu 12.12.2013 tarihinde yaptığı toplantı ile İlimizdeki çalışmaları başlatmıştır.

İlçemizde de bu projenin kamuoyuna duyurulması ve kurumların görev alması için yürütme kurulu oluşturulmuştur. Sayın Kaymakamımız ve  eşi tarafından takip edilecek çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Müftülüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Sivil Toplum Örgütleri katılacak ve destek verecektir.

Bu projede asıl amaç İlköğretim/Ortaokul eğitimini tamamlamış, liseye devam ederken bir sebeple eğitimine devam edememiş kadınlarımızın yarım kalan eğitimlerini tamamlamaktır. Yaşı ve durumu ne olursa olsun bir meslek ve diploma sahibi olarak ailesine ve ülkesine katkı sağlamayı düşünen kadınlarımız Açıköğretim Meslek Liselerine kayıtlarını yaptırarak, eğitimlerini tamamlayabileceklerdir.

Bu proje ile kadınlar kendilerini daha iyi ifade ederek kalkınma süreçlerine daha fazla katkı ve katılım sağlayacaklardır. Aynı zamanda kadınlar, iş gücü piyasasının ihtiyacı olan bilgi ve beceriyi edinerek, toplumsal yaşama daha fazla dahil olacaklardır.

Katılımcı kurumlarımızdan ve tüm vatandaşlarımızdan konunun çevrelerine duyurularak kadınlarımızın projeden bilgi sahibi olmalarını bekliyoruz. Çocuğu olan kadınlarımız,  eğitim süresince kreş, anaokulu veya bir başka şekilde desteklenecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın kapsamına giren ailelerimize eğitim süresince gerekli maddi destek sağlanacaktır. Eğitimler tamamlanıp diplomalar alındıktan sonra veya eğitim devam ettiği sürece Halk Eğitim Merkezimiz tarafından açılacak kurslarla kadınlarımızın el becerilerinin ve bilgilerinin arttırılması sağlanacaktır.

Projeden faydalanmak isteyen kadınlarımızın 3-14 Şubat tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmak üzere Kız Teknik ve Meslek Lisesine başvurmalarını bekliyoruz.

Şuan itibariyle Kız Meslek Lisemizde Çocuk Gelişimi Bölümünde, Endüstri Meslek Lisemizde Metal İşleri ve Elektrik Bölümümüzde, İmam Hatip Lisemizde ise Kuran-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis Bölümünde halen yüz yüze derslerimiz devam etmektedir. Talep olduğu takdirde; Kuaförlük, Bilişim, Muhasebe, Sekreterlik, Büro Yönetimi, Giyim, Yiyecek-İçecek Bölümlerinde de 8 öğrenci bulunduğu takdirde eğitime başlanabilecektir. Daha gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye için yapılan bu projelerden kadınlarımızın faydalanmasını temenni ediyoruz.

From GÖNÜL ELÇİLERİ MESLEKİ EĞİTİM EDİNDİRME PROGRAMI, posted by Mustafa Kanca on 1/03/2014 (8 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz