ALAPLI HABERLERİ

KADİR GECESİNDE ALAPLI BELEDİYESİNDEN İFTAR YEMEĞİ

2 Temmuz 2016
943 kez görüntülendi

KADİR GECESİNDE ALAPLI BELEDİYESİNDEN İFTAR YEMEĞİ

Alaplı belediyesi tarafından Kadir gecesinde iftar programı düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programında konuşan Belediye Başkanı Nuri Tekin, son günlerde meydana gelen terör olaylarına lanet okudu.

Alaplı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Türk Metal Sendikası Genel başkan yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, il ve ilçe başkanları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Tasavvuf müziği, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından topun patlaması ve ezanın okunmasıyla programa katılanlar oruçlarını açtı. İftar programının açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, katılan herkese teşekkür ederken, son günlerde meydana gelen terör saldırılarını lanetledi. Tekin konuşmasında “Bu akşam Kadir gecesi. İftarımızı birlikte açtık. Ramazan ayının bereketi üzerinize olsun. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin. Alaplı’ mız her geçen gün ivme kazanıyor. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ben her zaman söyledim. Her zaman da söyleyeceğim. Biz Alaplı için varız. Sizler varsanız bizler de varız. Bu mübarek ayda gerçekleştirilen terör olayları nedeniyle bu saldırıları yapanları ve destek veren herkesi lanetliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum” dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da konuşmasında “Biz bugün birlikteyiz. Bereketle birlikteyiz. Allah başkan beylerin iftarını kabul etsin. Teşekkür ediyoruz. Bugün ve ondan önceki günlerimiz de şehitlerimiz var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu da bugün 10 şehidimiz var. Allah onlara da gani, gani rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin. Kadir gecesindeyiz. Feyzin, bereketin bol olduğu bir gecedeyiz. Lütfen dualarınızda bizleri de ihmal etmeyin. Allah hayrınızı kabul etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iftar programı çay sohbeti ile sona erdi.

iftarrr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz