ALAPLI HABERLERİ

KALFALIK VE USTALIK BELGESİ OLMAYANLARA MÜJDE

19 Kasım 2017
1.143 kez görüntülendi

KALFALIK VE USTALIK BELGESİ OLMAYANLARA MÜJDE

Kalfalık ve Ustalık Belgesi olmıyanlar ,almak isteyenler Alaplı Mesleki Eğitim Merkezine müracaat etsinler.


Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce “Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge “ 03 Ekim 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kalfalık ve Ustalık sınavlarına başvuru yapabilmek için en az 22 yaşını bitirmiş, ilköğretim okulu mezunu veya ortaokul/imam hatip ortaokulu öğrenimini tamamlamış olmak gerekir” dedi.
Kalfalık ve Ustalık sınavlarına giriş şartları ile ilgili bilgiler veren Yalınbaş, şunları söyledi
KALFALIK SINAVLARINA GİREBİLMEK İÇİN
“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlardan aldıkları kurs belgeleri Mesleği ile ilgili bir işte çalıştığını 1 gün dahi o meslekte çalışmış olduğunu (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak işyeri unvan listeli prim dökümü veya Bağ-Kur hizmet belgesi ile birlikte vergi dairesinden onaylı vergi mükellefiyet belgesi) belgelendirmesi. Fiilî askerlik veya mahkûmiyet süresi içinde alınan mesleki eğitime ilişkin belgeler, ile belgelendirmek suretiyle mesleki eğitim merkezi programı kapsamında bulunan bir meslek alan/dalında öğrenme kazanımlarına sahip olduğunu beyan edenler kalfalık sınavlarına alınır.
USTALIK SINAVLARINA GİREBİLMEK İÇİN
Kalfalık yeterliğini kazanmış olup mesleklerinde en az beş yıl çalışmış olduğunu Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak işyeri unvan listeli prim dökümü veya Bağ-Kur hizmet belgesi ile birlikte vergi dairesinden onaylı vergi mükellefiyet belgesi ile belgelendirenler ustalık sınavlarına alınırlar. Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimi tamamlama belgesi, dördüncü seviye yaygın eğitim kurs bitirme belgesi veya kurs süresi olarak bu belgeye denk yaygın eğitim kurs bitirme belgesine sahip olanlar ilgili alan/daldan ustalık beceri sınavına alınırlar. 1986-1987 eğitim öğretim yılından itibaren üç yıl süreli mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlar, diplomasında yazılı olan bölüm/alan ile ilgili olarak, mesleki eğitim merkezi programı kapsamındaki bir meslek dalından ustalık beceri sınavlarına alınırlar. Ustalık belgesine sahip olup aynı alanda farklı bir daldan ustalık sınavına katılmak isteyenler, fark derslerinin teorik sınavları ile ustalık beceri sınavına alınırlar.MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi kişiler, Kalfalık ve Ustalık sınavlarına başvuru yaparak belgelerini kalıcı hale getirebilirler.
Daha detaylı bilgi almak isteyenleri Sanayi Sitesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezine başvurabilirler”

ustalik_belgesi-ornegi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz