ALAPLI HABERLERİ

KAMU MALLARINA ZARAR VERİYORLAR

25 Ağustos 2012
582 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

Alaplı Belediyesi’nin hizmet araç ve gereçlerine yapılan saldırılar devam ediyor.

Bayram öncesinde Belediye Çaybahçesi arkasındaki park alanına kurulan çocuk oyun grubunun bir salıncağının bazı parçalarının sökülerek denize atılması, bazılarının da ortadan kaybolmasının ardından bu kez de aynı çocuk oyun grubunun büyük salıncağının ahşap oturakları kırarak sökülmek suretiyle tahrip edildi. Sorumsuzluk bununla da sınırlı kalmadı; Belediye’nin Karaağaç Bayırı mevkiindeki Gönül Köprüsü Mağazası’nın da camları kırıldı.

Her iki hizmet alanında incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye’nin hizmet araç ve gereçlerine yapılan saldırıların son zamanlarda giderek arttığını ifade ederek, “Yeni aldığımız ve  montajını Bayramdan önce yaptığımız çocuk oyun grubunun aynı gün küçük salıncaklarından birisi tahrip edildi; geçtiğimiz günlerde de büyük salıncağın ahşap oturaklarının birkaç parçası kırılarak sökülmek suretiyle tahrip edilmiş. Bu yetmiyormuş gibi, Belediyemizin ihtiyaç sahiplerine giyim ve ev eşyası yardımı yapmak amacıyla kurduğu Gönül Köprüsü Mağazası’nın taş atılmak suretiyle camları kırılmış. Bu saldırıları anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Bana veya Belediyemize kızanlar, bu hizmet araç ve gereçlerine saldırarak bize zarar verdiklerini düşünüyorlarsa, büyük bir yanlış yapıyorlar. Bunu yapanlar, doğrudan halkın malıma zarar veriyorlar ve halkın hizmet alma hakkına saldırıyorlar. Hizmet araç ve gereçlerine yapılan saldırıların mahiyetine bakıldığında, bunun çocuk işi olmadığı yetişkin işi olduğu ve kasıtlı olarak yapıldığı anlaşılıyor. Yazık, günah; hiç kimsenin buna hakkı yok. “ dedi.

Vatandaşları da duyarlı olmaya dav et eden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Vatandaşlarımızdan da bu konularda duyarlılık bekliyoruz. Kamu malına zarar vereni gördüklerinde, Emniyet Müdürlüğü’ne veya Belediyemiz zabıta servisine bildirsinler ki, yakalanarak haklarında gerekli yasal işlemler yapılabilsin. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz