ALAPLI HABERLERİ

KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA

17 Haziran 2013
807 kez görüntülendi

KAN BAĞIŞÇILARINA MADALYA

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından gönüllü kan bağışçılarına 7 altın, 17 gümüş ve 208 adet bronz madalya dağıtımı yapıldı.

14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışçıları günü etkinlikleri kapsamında Kızılay Kan Merkezi Emirgan’da düzenlediği tören ile gönüllü kan bağışçılarına madalyaları verildi.

Düzenlenen törene, Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay akn Merkezi Müdürü D. Ömer Selim Alan, AFAD Şube müdürü ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi Ahmet Güngör, Kızılay Derneği yönetim kurulu üyeleri, Kızılay kan merkezi doktor ve hemşireleri ile kan veren gönüllü bağışçılar ile davetliler katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından Kızılay’ın faaliyetleri ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.

Kan bağışçılarına madalya töreninde bir konuşma yapan Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün, Türk Kızılay’ının 11 Haziran 2013 tarihi itibarıyla 145. yaşını kutladığını söyleyerek, “Türk Kızılay’ı 145 yıldır ızdırabın olduğu her yere yetişmeye çalışan, sevgi, şefkat ve bir merhamet eli olarak başta ülkemiz olarak insanlığa hizmet etmektedir” diyerek şunları söyledi:

’14 Haziran Dünya Gönüllü Kan bağışçıları günüdür.Türk Kızılay’ı olarak Kan ihtiyacımız başta olmak üzere diğer yardımlar ve sosyal projelerimiz ile insanımıza gönüllü olarak hizmet etmeye çalışıyoruz.Her yıl Kızılay’ın kuruluş yılı ile Dünya Gönüllü Kan Bağışçılar gününü birleştirerek kan merkezimiz ile bu organizasyonu gerçekleştiriyor, bağışçılarımız ile bir araya geliyoruz.

Başta kan bağışı olmak üzere her türlü çalışmalarda Kızılay’a verdiği desteklerden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz.Bugün sadece Türkiye’de değil, Dünyanın değişik bölgelerinde insanlığa hizmet veren bir kurum olan Türk Kızılay’ına her zamankinden daha fazla destek olacaklarına olan inancımız ile hepinizi saygı ile selamlıyorum”

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan da konuşmasında, “Kızılaycılar olarak milletimiz adına hiçbir karşılık beklemeden kanını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak adına Kızılay’ımıza kan bağışında bulunan şu an aramızda olan olmayan tüm bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Aynı zaman da bu büyük iyilik hareketine aracılık eden, bu iyiliğin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmasında köprü görevi gören personelimizde sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

Özel bir insandan yeri gelmişken bahsetme ihtiyacı duyuyorum. Ben göreve başladıktan 16 ay sonra yaşamını yitiren zamansız aramızdan ayrılan çok değerli başkanım  Enver Cevahir’i rahmetle anıyorum. Çok kısa süre birlikte çalışmamıza rağmen kendisinden çok şey öğrendim. Ruhu şad olsun. 2005 yılının sonunda rakamlara baktığımız zaman 6500 gibi yıllık topladığımız bir bağış rakamı vardı. Tabi bu rakam Zonguldak’ımızın ihtiyacı karşılamak için yeterli değildi.

Her geçen gün artan ihtiyaca en kısa sürede cevap vermek adına daha çok efor sarf etmemiz gerekiyordu. İnsanlarımızın ayağına kadar Kızılay’ımızın hizmetlerini götürmek durumundaydık. Bu sebeple önce araç ve ekipmanlarımızın revize edilmesiyle sonrasında da kan merkezimizin fiziki şartlarını güzelleştirmek adına çalışmalarımızı sürdürdük. Zonguldak’ımızın ihtiyacının %90 dan fazlasını kendi gönüllü bağışçılarından tedarik eden bir merkez olduk sadece Zonguldak’ta değil tüm ülkede ses getiren organizasyonlara imza attık.

Hepinizin malumu Bülent Ecevit üniversitesinde geçen sene bir günde 705 ünite kan alarak Türkiye rekoru kırdık. Bu sene yine üniversitemizde başta sayın rektörümüzün gayretleri ile bu gençlerimiz muhteşem bir organizasyona imza atarak kendi rekorunu kırdı ve 1264 ünite kanı bir günde alarak yine Türkiye’ye Zonguldak’ımızın adını duyurdu. Bu rekorlar diğer illerimizi ve üniversitelerimizi de harekete geçirdi. Bir anlamda Zonguldak olarak ülkemize bu alanda öncülük yapmış olduk. Tüm bunları tek başımıza biz yapmadık. Emeği geçen tüm Kızılay personeline teşekkür ediyorum.Tek bir insanımızın bile kana ihtiyacı anında hemen en sağlıklı kana ulaşması için biz durmadan yolumuza devam edeceğiz. kan merkezimizle şubelerimizle Türk Kızılay’ının şefkat elini ihtiyacın olduğu her yere ulaştırmaya çalışacağız. Tek bir isteğimiz bizleri bu yolda yalnız bırakmayın”

Yapılan konuşmaların ardından törende 36 ve üzeri 25 ve üzeri 10 ve üzeri gönüllü kan bağışçılarına altın gümüş ve bronz madalyaları verilirken, katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz