ALAPLI HABERLERİ

KAN TOPLAMA REKORUNU İKİNCİ KEZ KIRDILAR

21 Mart 2013
611 kez görüntülendi

KAN TOPLAMA REKORUNU İKİNCİ KEZ KIRDILAR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencileri kan bağışında ikinci kez rekor kırdılar.

Türkiye’de bir günde toplanan en fazla kan rekoru” ikinci kez kırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ), “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyasında bağışlanan bin 267 ünite kanla  “Türkiye’de bir günde toplanan en fazla kan rekoru” ikinci kez kırıldı.

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin spor salonunda başlayan  kan bağışı kampanyasıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerinin geçen yıl düzenledikleri “Sizleri Unutmadık” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 705 ünite kan topladıklarını ve Türkiye’de bir günde toplanan en fazla kan rekorunu kırdıklarını anımsattı.

Kan kampanyasına öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Uzun, şöyle konuştu:

“Türk Kızılayı Genel Merkezi’yle düzenlediğimiz kan bağışı kampanyası geleneksel hale geldi. Geçen yıl düzenlenen kampanyayla 705 ünite kan toplanmıştı. Bu yıl ise bin 267 ünite kan topladık. Bu yeni bir Türkiye rekorudur. Buradaki amacımız rekor kırmaktan çok bir farkındalık geliştirmek ve kan bağışı konusuna dikkati çekmekti. Orta Doğu Teknik, Karabük ve Düzce Üniversiteleriyle birlikte bu yıl ortak bir etkinlik gerçekleştirdik. Yeni rekor öğrencilerimizin başarısıdır. Yaklaşık bin 500’ün üzerinde öğrencimiz kan bağışında bulunmak istedi. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı bin 267 öğrencimiz kan bağışında bulundu. Kampanyaya katılan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.”

BEÜ tarafından 16 Mart 2012’de düzenlenen “Sizleri Unutmadık” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen kampanyayla Türkiye’de bir günde 705 ünite kan toplanarak toplanan en fazla  kan rekoru kırılmıştı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz