ALAPLI HABERLERİ

KANSER İLE İLGİLİ STANT AÇTILAR

4 Şubat 2015
616 kez görüntülendi

KANSER İLE İLGİLİ STANT AÇTILAR

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle,Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Alaplı Kapalı Pazar Yerinde  stant açıldı.


Kapalı Pazaryerinde  Toplum Sağlığı Merkezi  tarafından 4 Şubat Dünya Kanserle Mücadele günü dolayısıyla halkı bilinçlendirme standı açıldı. Toplum Sağlığı   Merkezi  tarafından kurulan bilinçlendirme ve tarama merkezlerine yönlendirme standı rahim ağzı, mide, bağırsak ,kolon ve meme kanseri hakkında vatandaşı bilgilendirmeyi amaçlıyor. Merkezde görevli hemşire Yalçın Yılmaz bağırsak kanseri, rahim ağzı kanseri ve meme kanseri tarama bilgilendirme broşürleri ile vatandaşı bilgilendiriyoruz.
Yılmaz, “”4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla halkımızı, kanserle mücadelede erken teşhisin ne kadar önemli olduğu hususunda bilinçlendirmek amaçlı belli noktalara stantlarımızı  açtık. Bilgilendirici broşürlerimizle vatandaşların sorularına yönlendirici açıklamalarda bulunuyoruz. Yaptığımız davetlerle vatandaşlarımıza tarama merkezimizde kanser hastalığı taraması yaptırmak için bu tür bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Bu vesile ile erken teşhis edilmesi durumunda düzelme şansı olan rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinde yaptırılan testlerle kendi hayatlarına kalite katabileceklerini göstermiş oluyoruz’’ diye konuştu.

 

Hastalıkta erken teşhis için çeşitli testlerin yapılmasının zorunlu olduğunu belirten Yılmaz, ‘’Aile hekimlerimizle Alaplı’da  işbirliği içerisindeyiz. Onlarla ortak hareket ederek köyler ve ilçeler de dahil olmak üzere, tüm Alaplı’da  30-65 yaş arası kadınlara ulaşarak, rahim ağzı kanserinde HPV testi dediğimiz testi yaptırmaları, 40-65 yaş arası kadınların mamografi dediğimiz meme filmiyle meme kanseri taramalarını yaptırmalarını ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerin gaitada gizli kan testiyle kalın bağırsak kanserinden korunmalarını sağlamak amacıyla testlerini, taramalarını yaptırmalarını söylüyor ve davetlerimizi yapıyoruz’’ şeklinde ifade etti.”

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz