ALAPLI HABERLERİ

KANSER VE AKCİĞER KANSERİ SEMİNERİ

3 Nisan 2014
634 kez görüntülendi

KANSER VE AKCİĞER KANSERİ SEMİNERİ

Alaplı  Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı MYO’da  öğrenci ve personele “Sigaranın Etkileri , sigara ve Kanser ” semineri verildi.


Alaplı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Yalçın Yılmaz Sigaranın insan vücuduna etkileri, Solunum yollarıımız ve sigara, Akciğer kanseri,hakkında Alaplı MYO  öğrenci ve personeline  eğitim semineri verildi.
Birçok kanser türünün ancak erken tanı sayesinde tedavi edildiği ve hayat kurtardığının vurgulandığı seminerde yaklaşık 200 kişiye seminer verildi. . Hastalıkların belirtileri ve tedavileri hakkında bilgiler verildi.
Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Hemsiresi  Yalçın Yılmaz, Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.
Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz , “01 ve 07 Nisan tarihleri kanser haftası olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu hafta sebebiyle bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biride Alaplı MYO öğrenci ve personeline  sigara ile ilgili kanserlerden korunma eğitimleri vermekteyiz. Eğitimlerimizin amacı vatandaşlarımızı kanserler hakkında bilinçlendirmektir. “Erken tanı Hayat Kurtarır” sloganıyla hafta boyunca çeşitli eğitimler vereceğiz” dedi

MYO müdür yardımcı  Nevzat Solmaz’da Yalçın Yılmaz’a  yapmış olduğu sunumdan dolayı okul adına teşekkür belgesi verdi.

From KANSER ve AKCİĞER KANSERİ KONFERANSI, posted by Mustafa Kanca on 4/02/2014 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz