ALAPLI HABERLERİ

KAPALI AMELİYAT DEYİNCE AKLA DR.MUSTAFA ATAK GELİYOR

20 Şubat 2017
2.623 kez görüntülendi

KAPALI AMELİYAT  DEYİNCE AKLA DR.MUSTAFA ATAK GELİYOR

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Echomar Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Atak,gerçekleştirdiği başarılı kapalı ameliyatlarıyla  böbrek taşı ve mesane hastalarının umudu oldu.

Kendi alanında  sayılı doktorlar arasına giren  Dr. Atak binlerce kişinin şifa bulmasına sebep oldu.
Kdz. Ereğli Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Atak, şimdiye kadar gerçekleştirdiği 1000’in üstünde böbrek taşı ameliyatları ile, ilçe, bölge Türkiye’de adından söz ettirdi.
Urfa’dan Antalya’yadan çeşitli illerden hastalar tedavi olmak için Ereğli ilçesine geliyorlar.
Kdz. Ereğli’nin yanı sıra Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen hastaları sağlığına kavuşturan Atak, böbrek taşı hastalarının adeta umudu oldu. Ameliyatını gerçekleştirerek sağlığına kavuşturduğu hastalar Atak’a sosyal medya üzerinden teşekkür mesajları yayınlarken, yıldızı her geçen parlayan Kdz. Ereğli Echomar Hastanesi ve Atak hasta memnuniyeti ile de hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Özel Ereğli Echomar Hastanesi Üroloji Doktoru Op. Dr. Mustafa Atak, 4 yaşındaki bir çocuğa Ultra-mini PNL yöntemi ile böbrek taşı operasyonu gerçekleştirerek bölgede bir ilke daha imza attı.
Özellikle adı tıp dilinde PNL olarak geçen kapalı böbrek ameliyatlarında kendisinin önemli tecrübeleri ve başarıları olduğunu belirten Atak, “PNL dediğimiz ameliyat yapması biraz zor ve özellikli bir ameliyattır. Sırttan bir santimlik kesi ile kapalı bir şekilde böbreğin içine girilerek yapılan bir ameliyat bu. Ben bu kapalı böbrek ameliyatını yaklaşık 1000’in üzerinde kişiye yaptım. Bu konuda oldukça tecrübe sahibiyim. Bu ameliyatı çocuklara yapmak çok daha zor, Benim ameliyat ettiğim hastalarımın yaklaşık 100 tanesi de çocuktu. 13 aylık bir bebeğe bile PNL yaptım. Ayrıca felçli hastalara ve yaşlı hastalara da bu ameliyatı yaptım” dedi.
‘SPİNAL ANESTEZİ İLE AMELİYATLAR
PNL ameliyatlarının yaygın olarak genel anestezi ile yapıldığını ancak kendisinin farklı olarak spinal anestezi yani belden aşağı uyuşturulmak sureti ile de başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiğini belirten Atak, ““Spinal anestezinin avantajı ameliyat sonrası hastanın ağrısı çok ciddi azalıyor. Ameliyat daha kısa sürüyor. Genel anestezi alamayacak yaşlı hastalara, akçiğer ve diğer önemli hastalığı olan böbrek taşı hastalarına spinal anesteziyle bu ameliyat rahatlıkla yapılabiliyor. Spinal anestezi ile Türkiye’de bu ameliyatı benden başka yapan kimse yok, Urfa’da görev yaptığım sürede 91 yaşındaki bayan bir hastamızı spinal anestezi vererek PNL ameliyatını yaptık ve hiçbir sıkıntı olmadan hastamızı taburcu ettik. Kdz. Ereğli’de de bir süre önce Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle genel anestezi yapılması riskli olan 72 yaşındaki felçli hastaya da Spinal anestezi yaptık ve başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturduk” diye konuştu.

En son PNL  ameliyatı ile Emre Kanca’nın sol böbreğindeki 14 mm taşını alan Dr. Mustafa Atak hastayı 24 saat içinde sağlığına kavuşturarak tedavi etti.

atak

 

KAPALI AMELİYAT DEYİNCE AKLA DR.MUSTAFA ATAK GELİYOR Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz