ALAPLI HABERLERİ

KARAELMAS KÜLTÜR FUARI AÇILDI

4 Aralık 2018
1.005 kez görüntülendi

KARAELMAS KÜLTÜR FUARI AÇILDI

Karadeniz Ereğli’nin tarih ve kültürünü anlatan ürün, giysi, kişi ve endüstriyel malzemelerin gösterildiği ‘Karaelmas Kültür Fuarı’ törenle açıldı.


Alınan bilgiye göre, Ereğli Kent Konseyi ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile hazırlanan fuar, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda gösterilmeye başlandı.
Proje Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz, kürsü konuşmasında, fuarın ikincisi gerçekleştirdiklerini söyledi. Üniversite olarak Zonguldak kültür ve değerlerine katkı sunmayı istediklerini belirten Karadeniz, “eğitimciler olarak şunu biliyoruz ki; Devlet ve milletimiz için eğitimde en önemli durum iyi bir birey iyi bir vatandaş yetiştirmektir. İyi bir vatandaş yetiştirmenin de üç yolu vardır ki bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de kültür aktarımıdır” dedi.
Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Yusuf Karaoğlu ise fuarda emeği geçenlere teşekkür ettiği sözlerinde şunları söyledi:
“Şuan aramızda olan üniversite öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz. Dışarılardan geldi her biri, bunlar dönecekler ve döndüklerinde de Ereğli’yi anlatacaklar. Ereğli’de ne olduğunu ne bilecekler, biz ne gösterdiysek ne öğrettiysek onu anlatacaklar. Mesleki eğitimlerini okul da alıyorlar da Ereğli’de biz onları iyi ağırladık mı? İyi ev sahipliği yaptık mı? Kendi değerlerimizi onlara aktarabildik mi? Bu konu da bizim üzerimize de bir görev düşer duygusuyla biz bunu benimsedik ve proje haline getirdik.”
Ardından ise fuarın açılış kurdelesinin kesilmesiyle katılımcılara Zonguldak’ın sosyokültürel, ekonomik ve beşeri değerlerini anlatan eserlerin yer aldığı stantlar gezildi.
Açılan stantlarda; ilçe ilçe ile özdeşleşen elpek bezi, Erdemir, Tat Metal ve Çınar Boru’da üretilen bazı materyaller, Alemdar Gemi Müzesi’nde yer alan bazı eserler, Kent Müzesi’nde yer alan bazı eserler, Taşkömürü ve Madenci figürleri ile Devrek Bastonu’nun da yer aldığı görüldü.KARAELMAS
Fuarın yarın da (4 Aralık Salı) açık kalacağı öğrenildi.

-Katılım-
Ereğli Belediye Başkanvekili Ayhan Atay, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Abdülkadir Çınar, Tat Metal Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Sanayici Akın Tatoğlu, kamu kurumları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar fuarın açılışına katılanlar arasındaydı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz