ALAPLI HABERLERİ

KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI

6 Mayıs 2013
530 kez görüntülendi

KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI

Alaplı’da 06-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri geniş kapsamlı bir program ile gerçekleştirilecek.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından hazırlanan program Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı.

 

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğünce, “Trafik Haftası” dolayısıyla yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının toplumun trafik konusundaki sorumluluk bilincini daha da geliştirmek olduğunu söyledi.

Her yıl trafik kazalarında Kurtuluş Savaşından daha fazla vatandaşın yaralandığını veya yaşamını yitirdiğini ifade eden Baş, “Kazalarda büyük maddi kayıplar meydana gelmekte. Ülke ekonomisi zarar görmektedir. Bu yüzden artık trafik güvenliği konusunda ülkemizde ulusal politikalar oluşturuldu. Trafik cezaları da caydırıcılık unsuru ön plana çıkmaktadır. Trafik kazalarında en büyük kusur emniyet kemeri takmamak  alkollü araç kullanmak ve hız kuralarına uymamaktan kaynaklanan trafik kazaları oluşmaktadır” diye konuştu

Alaplı  Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir vekili Uğur Mazlum yapılacak faaliyetler ve geçen yıl yapılanlar ile ilgili slayt görüntüleri eşliğinde bilgi verdi.

Yapılacak etkinlikler şöyle sıralandı

Şehrin bazı yerlerine afişler ve pankartlar asılacak.

Araçlara hafta boyunca kırmızı kurdele uygulaması yapılacak

Sürücüleri uyarıcı ve bilgilendirici denetimler yapılacak.

Alaplı merkezindeki ilköğretim okullarında  öğrencilere trafik kuralları ile ilgili  bilgiler verilecek

Okullarda ve camilerde Trafik güvenliği ile ilgili konuşmalar yaptırılacak

ALBUM ADI TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI, Fotograf Mustafa Kanca on 5/06/2013 (21 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz