ALAPLI HABERLERİ

KARNESİNİ EVİNDE ALDI

23 Ocak 2015
698 kez görüntülendi

KARNESİNİ EVİNDE ALDI

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, bedensel engelli olduğu için okula gidemeyen ve evde eğitim uygulamasından faydalanan Furkan Soyyiğit’i evinde ziyaret ederek karnesini ve takdir belgesini verdi.


Karne heyecanı ve mutluluğunu kendisini ziyarete gelen Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen ile paylaşan Soyyiğit, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Geçen senelerde olduğu gibi çalışarak takdir belgesini almayı başardım. İleride bilgisayar programcısı olmak istiyorum. İnşallah çalışarak olacağım.”
Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen de bakanlık tarafından başlatılan ‘Evde Eğitim Uygulaması’ sayesinde engellilerin eğitimlerine ve geleceklerini planlamalarına katkı sağlandığını söyledi.
16 yaşındaki Furkan Soyyiğit’in eğitimde çok istekli olduğunu ve takdir belgesi aldığını belirten Şen, “Engellilerimiz daha önceleri kaderlerine terk ediliyordu. Yani okula devam edemedikleri için eğitimden uzak kalıyorlardı. Bakanlığımızın son zamanda yaptığı çalışmalar ile evde eğitim uygulaması getirmesi sayesinde çocuklarımıza ve öğrencilerimize evde eğitim sağlayarak geleceklerini planlamasına bizler de katkı sağlamış oluyoruz. Unutulmamış oluyorlar, topluma kazandırılmış oluyorlar. Toplumun birer bireyi olduklarını ve kendilerine değer verildiğinin farkında oluyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Furkan kardeşimiz de bizim mutluluklarımızdan bir tanesi sağolsun, kendisi çok da istekli zaten karnesinden de anlaşılacağı gibi kendisi takdir aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Aferin Furkan’a” dedi.

Yorumlar

  1. RIFAT YİĞİT dedi ki:

    ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ, ANADOLU LİSESİ KISMI ÖĞRENCİMİZİN BAŞARMA AZMİ VE KENDİNE HEDEF KOYMUŞ OLMASI ENGEL TANIMIYOR. ÖĞRENCİMİZİ, AİLESİNİ VE SABIRLA KENDİSİNİ EVDE YETİŞTİREN ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.

Yorum Yaz