ALAPLI HABERLERİ

KARNESİNİ EVİNDE ALDI

20 Ocak 2017
775 kez görüntülendi

KARNESİNİ EVİNDE ALDI

Alaplı ilçesinde  bedensel engelli  11.sınıf  öğrencisi    Furkan Soyyiğit,, karnesi ve teşekkür belgesini, evine gelen Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik’ten aldı

Alaplı ilçesinde bedensel engeli nedeniyle evinde eğitim alan 11.sınıf  öğrencisi  Furkan Soyyiğit, karnesi evinde verildi. Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından hayatını sürdüren  Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Soyyiğit’i , yarıyıl tatili nedeniyle kendisini evinde ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik , Şube Müdürü Suat Günay,  Arife  Çevik ve  Çok Programlı Lise Müdürü Rıfat Yiğit, evinde ziyaret etti.

2016-2017 yılları arasında Eğitim ve öğretim  yarıyıl karnesini Çevik’ten alan 17 yaşındaki Soyyiğit, evde eğitim sayesinde hayata daha sıkı bağlandığını söyledi.

Çok Programlı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Soyyiğit ,10 yıldır okula gidemediği için evde değişik branşlarında ders  aldığını ifade eden Soyyiğit, “İlk başlarda yaşıtlarımla okula gidememenin burukluğunu yaşıyordum. Ancak ileriki yıllarda evde eğitimin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Benim gibi engelli kardeşlerimizin hayata küsmeden evde eğitim almaları çok önemli. Bende okuyarak ülkeme faydalı insan olmak istiyordum. Dışarı çıkamadığım için ileride evde kendi işimi kurmak istiyorum.”diye konuştu.

Milli Eğitim müdürü  Çevik ise Soyyiğit Öğrencisinin tüm branş  derslerinde çok başarılı olduğunu belirterek, “Gerek başarı, gerek tarihi gerekse milli ve manevi değerlerini benimseyen öğrencilerimize Milli Eğitim olarak evde eğitim vererek onları hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Devletimiz Furkan’a ve Furkan gibi gençlerimize öğretmen tahsis ederek evde eğitim almasını sağlıyor. Bu gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Furkan’a derslerinde başarılar diliyorum.” dedi. Soyyiğit’in Annesi  ise evde eğitim hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilgililere teşekkür etti.

soyyiğit

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz