ALAPLI HABERLERİ

KARŞIYAKA YOLUNA KALICI ÇÖZÜM

28 Ekim 2013
589 kez görüntülendi

KARŞIYAKA YOLUNA KALICI ÇÖZÜM

Her yağışta bozulan eski köprünün Karşıyaka güzergahındaki yol, yağmur suyu kanalları da döşenerek, uzun yıllar hizmet verecek şekilde yeniden yapılıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, altyapısının zayıf olması nedeniyle kalıcı çalışma yapılmadığı için kısa sürede bozulan bu yolun, zemin tamamen kazınarak, sağlam malzeme doldurulmak ve yağmur suyu kanalları da döşenmek suretiyle yeniden yapıldığını bildirdi.

Beton kaplama çalışmasının ardından trafiğe kapatılacak olan yolun 15 gün içinde tekrar ulaşıma açılacağını belirten Başkan Çimenoğlu şöyle dedi:

 

“Eski köprünün Karşıyaka girişindeki yol güzergahı her yağmurda, karda aşırı derece bozuluyor ve yol köstebek yuvasına dönüyordu. Yakın zamana kadar Karayolları’na ait olan ve daha yeni belediyemize devredilen bu yolda, her bozulduğunda asfalt, beton, rotmiks ve parke kaplama  yapılır ancak altyapısı olmadığı için yine bozulurdu. Bizim şöyle bir prensibimiz var. Biz belediyenin ekonomik kaynaklarını, çarçur etmeden çok dikkatli kullanmaya büyük özen gösteriyoruz. İnsanlar emekli maaşıyla su parası ödüyor, ödediği bu paranın bize yüklediği büyük bir sorumluluk var. Dolayısıyla, biz yaptığımız çalışmaları, en hesaplı, en uygun şekilde yapmanın gayretini gösteriyoruz. Biz diyoruz ki, geç olsun ama bir hizmet bir kere yapılsın ve dayanıklı ve dolayısıyla uzun süre kalıcı olsun. Nitekim; PTT Yokuşu, Ticaret ve Sanayi Odası’nın önündeki Mollabey yolu, Kılburnu mevkiindeki yollar tamamen kazınmak suretiyle altyapısıyla birlikte yapıldı. O kadar şiddetli yağmura rağmen en küçük bir bozulma veya sel taşkını olmadı.Karşıyaka yolunda da yine kalıcı bir çalışma yapıyoruz. Zemindeki yumuşak malzemeyi komple kaldırıyoruz, yerine sağlam malzeme dolduruyoruz, yağmur suyu kanallarını da döşeyerek beton kaplamak suretiyle uzun vadeli kalıcı bir yol çalışması yapıyoruz. Bu yolda altyapı çalışmasını tamamladık. Beton kaplamasını da yapacağız ve 15 gün betonun kuruması için yolu trafiğe kapattıktan sonra tekrar ulaşıma açacağız. Bu yol, uzun süre ilçemize hizmet verecek ve bir daha da bozulmayacak. Biz, altyapısıyla birlikte yaptığımız yollara 30 yıl garanti veriyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar belki uzun sürüyor ama biz hizmetlerin kalıcı olmasına özen gösteriyoruz. Bir daha aynı alanda, aynı çalışma yapılmasın istiyoruz. Bu yıl en çok şikayet edilen yollardan biriydi ama görüldüğü gibi çok sağlam bir çalışmayla bu yolu da uzun süre hizmet verecek bir duruma getiriyoruz. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz