ALAPLI HABERLERİ

KASAPLARDA KIYMA ÇEKME KUYRUĞU

18 Ekim 2013
614 kez görüntülendi

KASAPLARDA KIYMA ÇEKME KUYRUĞU

Alaplı’da kurbanlıkların kesimi sonrasında kasaplarda kıyma çektirme kuyruğu oluştu.

Kasap Yüksel Koçak, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’nın 2. ve 3. gününden itibaren vatandaşların kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasaplara getirdiğini söyledi.

Bayramda et satamayan kasapların kıyma çekmeye yoğun mesai harcadığını anlatan Koçak, “Yapılan işten çok fazla gelir elde etmiyoruz. Kıymayı 1 liraya çekiyoruz. Sucuğu ise kilosunu 6 liradan hazırlıyoruz Bu yoğunluk birkaç gün daha sürer” dedi.

Koçak Kurban kesen vatandaşları da etlerin  muhafaza edilmesi konusunda uyardı. Kesim sıcaklığının düşmesi için en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler henüz kesim sıcaklığındayken buzdolabına, poşet içinde veya  hava almayacak durumda büyük parçalar halinde  üst üste konulmamalıdır.

Kurban etleri kavurma yapılarak tüketilebilir. Parça halinde saklanacaksa ,
Kurban etleri birer tüketimlik parçalar halinde buzdolabı poşetine konarak kaldırılmalı, 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, Buzlukta birkaç hafta, eksi 18 derede ise 3 ay saklanabilir.
Hayvan kesildiğinde eti oldukça sert olur. Doğal olarak etin pişirilmesi ve hazmıda zor olur. Bu nedenle kesilen etlerin en az 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekiyor.

From KASAPLARDA KIYMA MESAİSİ, posted by Mustafa Kanca on 10/16/2013 (8 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz