ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI İLKOKULU-ORTAOKULU YILIN ANNESİNİ SEÇTİ

13 Mayıs 2013
952 kez görüntülendi

KASIMLI İLKOKULU-ORTAOKULU YILIN ANNESİNİ SEÇTİ

Kasımlı İlkokulu Ortaokulu yıllardır geleneksel olarak kutladığı anneler günü programını okulun bulunduğu çevrede ve okula öğrenci taşınan 9 köyün 22 mahallesinden katılan annelerinin katımlı ile kutladı.

Programda konuşan Okul Müdürü Erdal YILMAZ, dünyadaki en büyük sorumluluğun annelik olduğunu belirterek karşılıksız sevginin,engin hoşgörünün, sınırsız şefkatin annede olduğunu belirtti. Dünyada şairler, yazarlar, çizerler tarafından annelik üzerine yazılan çizilen ne varsa anneyi anlatmada kifayetsiz olduğunu belirterek anne sevgisi ve gözyaşının sahtesinin olmadığını belirterek programdan duygulanarak ağlayan annelere seslenerek çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır, onlar başarılarıyla okullarını Türkiye’nin gündemine taşıdılar, gelecekte bu ülkenin yönetiminde olacaklar onları yetiştirirken gösterdiğiniz emeğe,sevgiye,şefkate hoşgörüye çabaya teşekkür ederim diyerek programa katılan bütün anneleri tebrik edip kutlayarak bütün annelerin anneler gününü kutladı. Programa katılan bütün anneler öğrenciler tarafından çiçeklerle  karşılandı.Müzikli oyunlar,anne üzerine duygusal şarkılardan oluşan öğrenci korosu ve öğrencilerin okuduğu duygulu şiirlerle program devam etti.

Programın bir bölümünde gönüllü annelerden 5 anneye çocukları ile ilgili çeşitli sorular sorularak annelerin verdiği cevaplarla ilgili öğrencilerin verdiği cevaplar teyit edilerek katılımcı anneler okulun hazırladığı çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Programın son bölümünde okulun bulunduğu ve okula öğrenci taşınan yaşam çevresinden seçilen Yılın annesi Müdür Yardımcısı Bahattin DUMAN tarafından açıklandı .

Bu annenin  yılın annesi olarak seçilmesinin sebebi olarak ;6 kız çocuğuna  annelik eden Kasımlı İlkokulu 1-A Sınıfı Öğrencisi Azra KESKİN ve Kasımlı Ortaokulu 6-B sınıfı öğrencisi Merve KESKİN’in anneleri   Fatma KESKİN “Yılın Annesi” Seçildi.Yılın annesi seçilen Fatma KESKİN’in Kasımlı İlköğretim Okulundan daha önce mezun olan 4 kızından Zalike KESKİN,Berna KESKİN,Tuğba KESKİN kendi döneminde okulu birincilikle  bitirdikleri ,Rana KESKİN’inde kendi döneminde okulu ikincilikle bitirdiği  belirtilerek Zalike KESKİN’in  Ege Üniversitesinde Biyo Mühendislik bölümünde ,Berna KESKİN’in  Sakarya Üniversitesi Matematik Öğretmenliğinde,Rana ve Tuba KESKİN’in  ise Alaplı Anadolu öğretmen Lisesinde öğrenimlerine başarılı şekilde devam ettikleri belirtildi.

Kız öğrencilerin okula gönderilmediği dönemlerde örnek ,önder olarak çocuklarını hayata hazırlayan bu annenin çabalarının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu belirtilerek bu kız öğrencilerin başarı serüveninde en büyük payın anneye ait olduğu belirterek Fatma Keskin’i yılın  annesi olarak seçtiklerini belirti.

Yılın Annesini, programa katılan bütün anneler alkışlayarak tebrik etti. Okul idaresi tarafından hazırlatılan  Plaket ,Yılın Annesine  takdim edildi.

ALBUM ADI KASIMLI’DA ANNELER GÜNÜ_, Fotograf Mustafa Kanca on 5/13/2013 (9 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz