ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI İLKOKULUNDA OYUN BAHÇESİ

28 Nisan 2015
701 kez görüntülendi

KASIMLI İLKOKULUNDA OYUN BAHÇESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerini sevindirmek isteyen Kasımlı İlkokulu Öğretmenleri okul bahçesini çizdikleri oyun alanları ile çiçek gibi süslediler.

 

 

2014/2015 Eğitim öğretim yılı başında hizmete açılan Kasımlı İlkokulu’nun idareci ve öğretmenleri tarafından okul bahçesine geleneksel çocuk oyun alanları yapıldı.

Kasımlı İlkokulu Müdürü Metin COŞKUN yaptığı açıklamada: “Maalesef geleneksel sokak oyunları artık unutulmaya yüz tuttu. Oysa bu oyunlar çocukların eğitimi ve kişiliğini olumlu etkiliyor. Teknoloji, yaşam ve çalışma koşullarını olduğu kadar çocukların oyun şekillerini de değiştirdi. Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz. Eğitim bilimciler sürekli, eskiden sokakta oynanan ve artık ‘geleneksel’ olarak tanımlanan oyunların, çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerini anlatıyor. Aileler de çocuklarının sokakta oynayabileceği oyunları araştırıyor. Biz de hem öğrencilerimiz hem de yöre halkı çocukları için unutulan geleneksel oyunları derledik ve okul bahçemize çizdik. Çalışmanın tamamlanmasının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelmesi çocuklarımızı daha da sevindirdi. Bu çalışmada emeği geçen Müdür Yardımcımız Tuncay UZUN’u ve bütün öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz