ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI OKULUNA SAHA ZİYARETİ YAPILDI

7 Mayıs 2013
573 kez görüntülendi

KASIMLI OKULUNA SAHA ZİYARETİ YAPILDI

Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokuluna   Milli eğitim Bakanlığından gelen heyet tarafından TKY saha ziyareti yapıldı.

2012-2013 öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında “Yılın Kaliteli Okulu Kurumu” kategorisinde ilk 10 kurum arasına giren Kasımlı İlköğretim Kurumuna Milli Eğitim Bakanlığı yetkileri tarafından saha ziyareti yapıldı.

Ziyarete MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan, Ankara Atatürk Kız Meslek Lisesi Müdürü Nazan Şener, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü  TKY Temsilcisi Hasan Kaya, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Teftiş Kurulu Başkanı Nizam Dağdelen, İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü Ercan Kahya, Ali Yılmaz, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal’ın yanı sıra  Alaplı  Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Emre Balci köy muhtarları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Saha ziyaretlerinin ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Kriter ve göstergeleri esas alınarak okullarda ve kurumlarda öz değerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapıldığını anlatan Tan, şunları söyledi;

Türk Kamu Yönetimi için Milli Eğitim Bakanlığı özelinde bir ilk uygulama olan MEB Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları adı altında, kurumsal performansın ve ekip performansının ölçümüne ilişkin bir model geliştirilmiştir. ‘Ölçülemeyen hizmet geliştirilemez ve yönetilemez’ temel felsefesinden hareketle bu düzenleme sayesinde artık bireysel performansın yanında kurum ve ekip performansının da ölçülmesi mümkün olmaktadır. Bu amaçla yılın kaliteli okul ve kurumu ve yılın kaliteli ekibi olmak üzere iki kategoride ödül verilmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında da il birincisi olarak okul, kurum kategorisinde 61, ekip kategorisinde 76 olmak üzere toplam 137 ödül başvuru raporu MEB Eğitimde Kalite Yürütme Kurulu Üyeleri arasından oluşturularak Bakanlık Değerlendirici Ekibi tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu okul-kurum ev ekip kategorilerinde saha ziyaretine kalan okul ve kurumlara saha ziyaretleri gerçekleştirilmektedir. Saha ziyaretleri, ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapılacaktır. Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecektir. Bu puanlar esas alınarak okul, kurum ve ekip kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alacaklar belirlenecektir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı Eğitimde Kalite Yönetimi Ödülleri Ankara’da Haziran ayında düzenlenecek “Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni”nde sahiplerine verilecektir.”

ALBUM ADI TKY EKİBİ KASIMLI OKULU ZİYARETİ, Fotograf Mustafa Kanca on 5/07/2013 (67 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz