ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI OKULUNDA 55 ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLANDI

21 Aralık 2014
554 kez görüntülendi

KASIMLI OKULUNDA 55 ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLANDI

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanlığı ve Kasımlı Ortaokulu iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Hayri Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır Kasımlı İlkokulu-Ortaokulunda kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Öğrenci velileri ve öğretmenlerin kampanyaya büyük destek verdiğini ifade eden Yiğit, “Kan bağışı konusunda Kasımlı Ortaokulu gerçekten çok duyarlı, köyde ne zaman kan bağışı düzenlesek insanlar işlerini-güçlerini bırakarak kan bağışında bulunuyor. Okulumuzda yılda 2 kez kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Geleneksel hale gelen kan bağışı kampanyasına çevre köylerden insanlar büyük destek veriyor. Otobüslerle gelerek kan bağışında bulunuyorlar” diye konuştu.

Okul Müdürü Erdal Yılmaz da her yıl aralık ayında geniş çaplı veli toplantıları yapıldığını belirterek, “Öğrencilerimize velilerine vermeleri için bilgi notu veririz. Bu bilgi notunun içinde kan bağışı olacağını ve kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatırız. Çevre köylerden gelen velilerimiz de çok duyarlı oldukları için kan bağışında bulunarak destek oluyorlar. Bu yıl kan bağışı için 80 kişi müracaat etti .Özellikle bayan velilerimizin kan değerleri düşük olduğundan dolayı 25 kişi kan veremedi” ifadesini kullandı

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz