ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI OKULUNDA ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

13 Mayıs 2014
630 kez görüntülendi

KASIMLI OKULUNDA ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

Kasımlı İlkokulu / Ortaokulu’nda her yıl gelenek haline gelmiş bir kutlama olan anneler günü kutlaması, öğretmen ve öğrencilerin hazırladıkları programla sergilendi. Programımıza annelerimiz büyük ilgi gösterdi.

Törende konuşan Okul Müdürü Erdal YILMAZ, dünyadaki en büyük sorumluluğun annelik olduğunu belirterek karşılıksız sevginin,engin hoşgörünün,sınırsız şefkatin annede olduğunu belirtti. Toplumu inşa edenler annelerimizdir,gelenek görenek,örf adet ve değerlerimizin yaşatılmasında en büyük görev annelerimize düşmektedir.Hayata dair her şeyin ilk öğreteni,çocuklarımızın ilk yol göstericisi öğretmenidir.Dünyada şairler, yazarlar,çizerler tarafından annelik üzerine yazılan çizilen ne varsa anneyi anlatmada kifayetsiz olduğunu belirterek anne sevgisi ve gözyaşının sahtesinin olmadığını belirterek programdan duygulanarak ağlayan annelere seslenerek çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır,onlar başarılarıyla okullarını Türkiye’nin gündemine taşıdılar,gelecekte bu ülkenin yönetiminde olacaklar onları yetiştirirken gösterdiğiniz emeğe,sevgiye,şefkate hoşgörüye çabaya teşekkür ederim diyerek programa katılan bütün anneleri tebrik edip kutlayarak teşekkür etti.

Programda anneler gününden bahsedildi, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Programa renk katan diğer etkinlikler ise yarışmalar oldu. Anneler, çocuklarını ne kadar tanıklarını yarışmayla bir nebze de olsa öğrenmiş oldular. Anne ve çocukları için yapılan bir diğer yarışma da “saç örme” yarışması oldu. Anneler, kızlarının saçlarını en güzel olacak şekilde örmeye çalıştılar.

Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da okulumuz öğrenci, öğretmen ve çalışanları olarak yılın annesini seçtik. Bizler her annenin özel olduğunu düşünüyoruz ancak bazı annelerimiz, içinde bulundukları zor hayat şartlarına rağmen annelik duygu ve özverisinden noksan kalmayarak bu içgüdüyü yaşamaktadırlar. Bizim kendilerimizi yılın annesi seçmemizdeki sebep budur: İçerisinde bulundukları zor şartlara rağmen annelik görevini yine en iyi şekilde yerine getirmeleri ve devletimiz, milletimiz için pırıl pırıl, başarılı evlatlar yetiştirmeleri…

Ortaokul bünyesinde seçilen yılın annesi Naciye BAYHAN oldu. Naciye Hanım görme engelli bir eşe ve zor hayat şartlarına sahip bir anne. Ancak buna rağmen çocukları başarılı birer öğrenci. Bir çocuğu Selçuk üniversitesi Hukuk Fakültesinde okumaktadır. Diğer iki çocuğu ise 5 ve 7. Sınıflarımızdaki başarılı öğrencilerimizden. Kendisini bu gayretlerinden ötürü tebrik ediyor, Naciye Hanım’a teşekkür ediyoruz.

İlkokul bünyesinde ise yılın annesi Gülyar KAKARAYA seçildi. Gülyar Hanım’ın lösemi hastası bir çocuğu var ve kendisi il içi, il dışı demeden çocuğun tedavisiyle ilgilenmekte ve çocuğunun eğitimden geri kalmamasını sağlamaktadır. Gülyar Hanım’ı da bu özverili çalışmasından ötürü tebrik ediyor, kendisine teşekkür ediyoruz.

“KASIMLI OKULUNDA ANNELER GÜNÜ”

From KASIMLI OKULUNDA ANNELER GÜNÜ, posted by Mustafa Kanca on 5/13/2014 (7 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz