ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI ORTAOKULUNA SAHA ZİYARETİ

21 Haziran 2016
865 kez görüntülendi

KASIMLI ORTAOKULUNA SAHA ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanlığı “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” kapsamında “Bilinçli zihinler, sağlıklı nesiller” projesini sahada okul ortamında incelemek paydaşlarla görüşmek ve değerlendirme yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı adına Nezir Ünsal, Demirhan Yılmaz, Seçil Yüksel, Alaplı Kasımlı Ortaokulu”na saha ziyaretinde bulundular.


Kasımlı Ortaokulu’na yapılan saha ziyaretine; projenin uygulandığı risk grubundaki öğrenci velileri, okulun diğer paydaşları, köy muhtarları, Okul Aile Birliği üyeleri, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü İl ARGE ekip üyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik katıldı.

Strateji Geliştirme Başkanlığı adına Nezir ÜnsaL, Demirhan Yılmaz, Seçil Yüksel, önce Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik”i ziyaret ederek, Çevik ile beraber ekip, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’ı makamında ziyaret ettiler.

Daire Başkanı Nezir Ünsal, ziyaret amaçlarını Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a ileterek Kasımlı Ortaokulu”nda uygulanan “Bilinçli Zihinler Sağlıklı Nesiller” projesini okul ortamında görerek okul paydaşları ile görüşerek projenin katkılarını görmek istediklerini belirtti.

Aynı ekip daha sonra Kasımlı Ortaokulu’na saha ziyaretinde bulundu.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı adına okula ziyarete gelen ekibi, okulda öğrenciler, veliler ve okulun eğitim kadrosu karşıladı.

Okul kütüphanesinde okul müdürü Erdal Yılmaz ve okul rehber öğretmeni Burcu Bayar tarafından proje sunumu yapıldı.

Okul Müdürü Erdal Yılmaz, “Bilinçli Zihinler Sağlıklı Nesiller” projesinin okul geneli topyekün bir çalışma olduğunu,bütün okul paydaşlarını yakından ilgilendirdiğini belirterek “Bu çalışma ile öğrenci,veli,eğitimci üçleminde bir farkındalık oluşturularak bilinç düzeyinin artırıldığını, çalışmanın ülkemizin başka okullarında da uygulanabilir” dedi.

Rehber öğretmen Burcu Bayar, ise “bu proje ile bağımlılıkla mücadele özellikle teknoloji bağımlılığı çağın bir hastalığı haline gelmiş durumdadır. Teknoloji ihtiyaçlar doğrultusunda, bilinçli ve kontrollü bir şekilde kullandığında günlük yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Bilinçli kullanım konusunda yetişkinler bile sorun yaşamaktayken çocukların bu konuda bilgilendirilmesi, takip edilmesi, problem durumu ortaya çıktığında müdahale etmekten ziyade önleyici bir çalışma yapılması gerekir. Çünkü teknoloji renkli dünyası ile çocukları daha kolay etkilemekte ve zararlarını sorgulamayan bir gençlik yaratmaktadır. Teknolojinin bilinçsiz kullanımı sonucunda çocukların zihinsel fonksiyonları bozulmaktadır. Giderek yalnızlaşan ve yüz yüze iletişim kuramayan bir nesil yetişmektedir. Sağlık sorunu olarak da hareketsizlik ile birlikte çağın bir problemi olan obeziteyi tetiklemektedir” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik de projenin konusunun çok önemli olduğunu belirterek “Günün en önemli sorunlarından bir tanesinin de teknoloji bağımlılığı ve beraberinde gelen sağlık problemleri, ruhsal problemler olduğunu söyledi.

Çevik, “Projenin uygulama sahasında yer alan velilerde bilinç düzeyini artırarak özellikle risk grubundaki öğrencilerin tespiti ve önleyici rehberlik hizmeti, ebeveynlerin çocuklarına bilinçli yaklaşım sergilemelerini amaçlayan bu çalışmanın hedef kitlesi açısından son derece önemlidir. Projeye emek veren bütün paydaşları kutluyor. ,okulun yönetim kadrosuna,eğitim kadrosuna ve katkı sunan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

kasımlı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz