ALAPLI HABERLERİ

KASIMLI’DA “ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN SEMİNERİ”YAPILDI

10 Mart 2014
865 kez görüntülendi

KASIMLI’DA “ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN SEMİNERİ”YAPILDI

 

Öğretmen Akademisi Vakfı, “Öğrenen Lider Öğretmen Semineri” Alaplı Kasımlı İlkokulu-Ortaokulu’nda yapıldı.

8-9 Mart  Cumartesi Pazar günleri saat 09:00 ile 17:00 aralığında okulda derslik ortamında yapıldı. Seminere Kasımlı İlkokulu-Ortaokulu öğretmenleri ve dışarıdan gönüllü 30 öğretmen katılımı ile gerçekleştirildi.

Alaplı eğitim kurumları arasında bir ilk olan bu seminer Milli Eğitim Bakanlığı ile Garanti Bankası/Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) arasında yapılan “Öğretmenin Sınırı Yok” projesi protokolü kapsamında yapıldı. , “Öğrenen Lider Öğretmen”sloganıyla üç başlık altında; İletişim Becerileri,Sınıf Yönetimi,Ölçme ve Değerlendirme konu başlıklarıyla iki gün hafta sonunda öğretmenlere çeşitli etkinliklerle sunuldu.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) adına Songül BOYBEYİ ve Engin GÜVEN, eğitmen olarak seminere katıldılar. ÖRAV Eğitim görevlileri Songül BOYBEYİ ve Engin GÜVEN, bu eğitimler vesilesi ile Türkiye’nin birçok köşesinde çok farklı okullar ve çok sayıda eğitimci ile paylaşım içerisinde olduklarını belirterek Karadenizin bu şirin köşesinde köyde bu güzel okuldaki samimiyetten, öğretmenlerimizin ilgisinden ve azminden çok etkilendiklerini belirterek, ülkemizde kendisisini ülke geleceğine adamış pırıl pırıl özverili  eğitimcileri görmek geleceğimiz adına bizleri umutlandırmıştır “dediler.Bir köy okuluna eğitim vermeye gideceğimizi duyunca sobalı eski bir  taş mektep bekliyorduk,ancak okula ilk geldiğimizden itibaren edindiğimiz izlenim bizleri şaşırttı.Okul çok şeyi hak etmiş ve layık olduğu yere gelmiş diyerek kurumun Türkiye ölçeğindeki başarısını da kutladılar.İkinci gün eğitim sonunda okuldan ayrılırken “bu kadroyu gördükten sonra  güvenle,iç huzuru ile geleceğe dair umutlarla buradan  ayrılıyoruz” diyerek  seminere katılan bütün öğretmenlere Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) “Öğrenen Lider Öğretmen Semineri”  20 saatlik katılım belgelerini takdim ettiler.

Okul Müdürü Erdal YILMAZ, katılımcı desteği,okul öğretmenleri ve ilçe merkezindeki diğer okullardan gönüllü katılımıyla, eğitimin hafta sonu tamamlandığını belirtti.  Grup çalışmaları, istasyon çalışması, çeşitli eğitsel oyunlar,farklı eğitim araç gereçleri ile yapılandırmacı yaklaşıma göre gerçekleştirilen eğitimde iki gün boyunca sıkılmadan eğlenceli bir eğitim ortamı vardı diyerek Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) “Öğrenen Lider Öğretmen Semineri”nden okulumuz ve ilçemiz öğretmenlerimizin yararlanmasına vesile olduğumuz için mutluyuz dedi.ÖRAV’a sponsorlara ve ÖRAV adına eğitimleri gerçekleştiren eğitim görevlileri Songül BOYBEYİ ve Engin GÜVEN’e teşekkür etti.Alaplı ilçe genelindeki bütün öğretmenlerin bu semineri almalarının mesleki gelişim ve kişisel gelişim adına son derece yararlı olacağını ifade etti. Seminere katılan öğretmenler, eğlendiklerini, dersin nasıl sıkıcı olmadan işleneceğini öğrendiklerini ve eğitimde yapılan etkinlikleri, oyunları sınıflarında uygulayacaklarını belirttiler.  Öğretmen Akademisi Vakfıyla ilişkilerini, eğitimlerini e-Kampüs üzerinden devam ettireceklerini söylediler.

Eğitimcilere destek sağlamak amacıyla  ülkemizde bu alana odaklanmış ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan Öğretmen Akademisi Vakfı – ÖRAV Ağustos, 2008’de kuruldu. Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, projeler yürüten ÖRAV 5 yılda Türkiye’nin yaklaşık tüm illerinde 80,000’den fazla eğitimcinin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için destek verdi. Bu kapsamda projelerine devam eden ÖRAV gelen talepler doğrultusunda eğitimlerini çeşitlendirmeye başlamış  ve daha çok eğitimciye ulaşmak için Bireysel Başvuru sistemini hayata geçirmiştir. Düzenlenen eğitimler tamamen ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.


From KASIMLI’DA “ÖĞRENEN LİDER ÖĞRETMEN SEMİNERİ”, posted by Mustafa Kanca on 3/10/2014 (16 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz