ALAPLI HABERLERİ

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

10 Eylül 2013
713 kez görüntülendi

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Ereğli’de, taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç’u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan eski sevgili 21 yaşındaki Deniz P., adliyeye sevk edildi.

 

Sorgusunda çifte cinayet suçlamasını kabul etmeyen Deniz P., olay akşamı yakın arkadaşı olduğunu söylediği  Murat Erdoğan ile vedalaşmak için bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç’un olmadığını, vedalaştıktan sonra oradan ayrıldığını söyledi. Katilin delil bırakmamak için Gizem Tunç’un kestiği elleriyle birlikte kıyafetlerini de aldığı ortaya çıktı.

Geçen cumartesi günü buluştuktan sonra ortadan kaybolan Murat Erdoğan ile sevgilisi Gizem Tunç’un, Uzun Mehmet Mahallesi Radar Mevkii’ndeki bağ evinde öldürülmesiyle ilgili askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P., dün gece Ereğli’ye getirildi. İzin için Ereğli’ye geldiği ve cumartesi akşamı cinayetin işlenmesinin ardından gece 03.00’da Denizli’ye gittiği belirlenen ve Gizem Tunç’un eski sevgilisi olduğu iddia edilen Deniz P., asker olduğu için Karadeniz Bölge Komutanlığı’na teslim edildi.

 

Şüpheli Deniz P., sabah da polisler tarafından adliyeye sevk edildi. Savcıya verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Deniz P., yakın arkadaşı olduğunu söylediği Murat Erdoğan ile vedalaşmak için cinayet akşamı bağ evine gittiğini, ancak evde Gizem Tunç’un bulunmadığını söylediği belirtildi. Taksi ile bağ evine gittiğini belirten Deniz P.’nin, Murat Erdoğan ile yaklaşık 1 saat oturduklarını ve esrar içtiklerini, vedalaştıktan sonra aynı taksiyi çağırıp evden ayrıldığını, cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını söylediği belirtildi. Deniz P., savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

 

MURAT ERDOĞANIN YAKINLARI ADLİYE ÖNÜNE GELDİ

 

Bu sırada, Deniz P. ve öldürülen Murat Erdoğan’ın yakınları adliye önüne geldi. Polis ve jandarma, her iki tarafın adliye önüne gelmesi sebebiyle güvenlik önlemini artırdı.

Adliye önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Murat Erdoğan’ın dayısı Süleyman Erdoğan, öldürülen Gizem Tunç’un babası ile yaptığı konuşmayı şöyle anlattı: ” ‘Sizin oğlunuz ile bizim kızımız kaçtı’ dedi. Ben de bunun normal olduğunu, bugün kızın kaçmasıyla yarın anlaşılacağını ve düğün yapılacağını söyledim. Ama kızın ailesi hep kuşku içerisindeydi. Bize ‘Siz oğlunuzu merak etmiyor musunuz? Oğlunuzun hayatından endişe etmiyor musunuz? Bizler sağa sola gidiyoruz, siz evinizde oturuyorsunuz’ diyorlardı. İlerleyen saatlerde gece 12.00 civarında kızın babası ve amcası geldi. Karakola geldik. Oğlumuzun hayatından endişe ettiğimizi söyledik. Mobese kameralarına baktırdığımızda aracın şehri terk etmediğini gördük. Benim de dedesinin bağ evi aklıma geldi. Şehri, terk etmediğini anlayınca oraya gittik. Arabayı ve ışıkların yandığını görünce sevindim. Kapıyı çaldım. Ses seda yok. Kapıyı açınca yeğenimi yerde boylu boyunca yatarken gördüm. Biz 30 yaşında yeğenimizi kaybetmişiz. Hiç sebepsiz halde. Üstelik kızla bir alakası olmadığı halde. Üzerimize ne düşüyorsa kanun çerçevesi içerisinde yapacağız.”

 

Adliye içerisinde güvenlik güçleri ile görüşen Murat Erdoğan’ın büyük dayısı Kemal Özer ise adliye çıkışında yakınlarına hitaben konuşma yaptı. Özer, adalete güvendiklerini vurguladı, cenazelerinin Ereğli’ye gelmek üzere olduğunu hatırlattı, cenazeyi defnetmeye gitmelerini istedi. Murat Erdoğan’ın yakınları, bu konuşmanın ardından adliye binasından uzaklaştı.

 

..VE TUTUKLANDI

 

Cumhuriyet Savcılığının ‘Gizlilik kararı’ koyduğu cinayet olayıyla ilgili tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Deniz P., sorgusunun ardından güçlü deliller ışığında tutuklandı.
Deniz P., adliyenin çok kullanılmayan kapısından geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılarak bir inzibat arabasıyla Askeri Cezaevine konmak üzere Ereğli Adliyesinden götürüldü.
Bu sırada, Adliye önünde bekleyen öldürülenlerin yakınları ve meraklı kalabalık ile zanlının yakınları Zonguldak’tan bu dava için gelen Çevik Kuvvet ekipleri tarafından uzaklaştırıldı ve zanlının geçeceği yol güzergahında önlem alındı.

Deniz P’nin şuanda asker olması nedeniyle Kasımpaşa Askeri Cezaevine gönderileceği öğrenildi.

 

KATİL, ELLERİ İLE BİRLİKTE KIYAFETLERİNİ DE ALMIŞ

 

Polis, bağ evindeki cinayetle ilgili biryandan da soruşturmayı sürdürüyor. Evde bulunan Murat Erdoğan ile evin 15 metre ilerisinde ağaçlık alanda iç çamaşırlarıyla bulunan Gizem Tunç’un cesetlerinde yapılan ilk incelemede kesici alet izlerine rastlandı. Erdoğan’ın vücudunda ayrıca kurşun yarasına benzeyen bir iz bulunduğu, ancak çevrede boş kovana rastlanmadığı belirtildi.

 

Hem bağ evinin çevresinde, hem de şüpheli olarak gözaltına alınan Deniz P.’nin evinde ve babasına ait tavuk çiftliğinde yapılan aramalarda ise Gizem Tunç’un kesilen elleri bulunamadı. Üzerinde sadece iç çamaşırları olan Gizem Tunç’un kıyafetleri de evde ve çevrede yapılan aramalarda bulunamadı. Polis, katilin, genç kızın tırnaklarında ve kıyafetlerinde kendisine ait bir delil bırakmamak için ellerini kesip elbiselerini de çıkarıp aldığı ihtimali üzerinde duruyor. Bağ evinden alınan kan örnekleri ve diğer delillerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği belirtildi.

 

Deniz P.’nin, kısa süre öncesine kadar bir giyim mağazasında tezgahtar olarak çalışan Gizem Tunç ile sevgili oldukları dönemde Murat Erdoğan ile aynı arkadaş ortamında bulundukları öğrenildi. Deniz P.’nin, askere gitmeden önce Gizem Tunç ile ayrıldığı, askere gittikten sonra ise Gizem Tunç’un Murat Erdoğan ile gönül ilişkisi yaşamaya başladığı ileri sürüldü. Deniz P.’nin ise bu durumu askerdeyken öğrendiği belirtildi.

 

KESİK ELLER BULUNMADI

 

Öldürülen Gizem Tunç’un kayıp organları henüz bulunamadı. Sağ eli çapraz şekilde kesilen ve sadece serçe parmağı yerinde duran Gizem Tunç’un, sol elinin bilekten kesildiği belirlendi. Polis, cinayeti gerçekleştiren kişinin, boğuşma sırasında el ve tırnaklarında kendisine ait bir delil bırakmış olabileceği ihtimaline karşı kızın ellerini keserek almış olabileceğini söyledi. Ormanlık alanda eğitimli köpeklerle yapılan aramalarda da Gizem Tunç’un kesilen elleri bulunamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz