ALAPLI HABERLERİ

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA!

7 Mart 2014
651 kez görüntülendi

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA!

9 Mart 2014 Pazar günü 10.00-12.00 tarihleri arasında düzenlenecek olan sınav Alaplı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Alaplı Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Orta Okulu olmak üzere 3 farklı sınav merkezinde yapılacak

Yapılan anket çalışması sonucunda toplumun yüzde 95’inin Kuran-ı Kerimi anlayarak mealiyle okumadığını tespit eden Zinde Gençlik Spor Kulübü, ~250 bin kişinin katılacağı meal yarışması düzenliyor. Geçen yıl ilki düzenlenen ve ~80 bin kişinin katıldığı yarışmaya bu sene ilk defa online olarak yurt dışından ve ceza evlerinden de yarışmacı kabul edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve Diyanet İşleri Başkanlığının da desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılması planlanan yarışmada Kuran ayetlerinin anlamı üzerinde yoğunlaşılacak. 31 Ocak’ta kayıtların son bulduğu yarışmada İlköğretimden din âlimlerine kadar 5 ana kategori yer alacak. 9 Mart 2014 Pazar günü 10.00-12.00 tarihleri arasında düzenlenecek olan sınav Alaplı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Alaplı Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Orta Okulu olmaka üzere 3 farklı sınav merkezinde yapılacak olup, sonuçlar dev bir organizasyonla katılımcılara duyurulacaktır.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kuranın Anlamıyla Buluşma (KAB) Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği Ödüllü Kitap Okuma Yarışması 9 Mart 2014 Pazar günü Türkiye çapında ve internet üzerinden tüm dünyada aynı anda düzenlenecek. Başvuruların www.ufkayolculuk.com adresinden yapıldığını anlatan Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Alaplı İlçe Sorumlusu Rahim KARA, “Alaplı olarak bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı organizasyona katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan ilmihal yarışmasına toplam 80 binden fazla kişinin katılımıyla yarışmanın ilki düzenlenmişti. AGSİDER olarak söz konusu yarışmaya katılmış ve 564 adet kişinin katılımını sağlamıştık. Bu sene ise sadece meal alanında Türkiye genelinde ~250 bin yarışmacıya ulaşılması hedeflenmiştir. Kayıtlara internet üzerinden 1 Ekim 2014 tarihinde başlanılan yarışmaya ilgi çok büyük ve kayıtlar şimdiden on binleri geçmiş durumda. Engelliler için özel kabartmalı harflerden oluşan kitapçıklar bastırılmıştır. Yurt dışından katılım için de internet ortamında sınavlar düzenlenecektir. Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığından cezaevlerinde de yarışma yapmak için izin istenmiştir. Dereceye girenlere, il ödülleri dışında merkezi olarak verilecek para ödülü, tablet bilgisayar, cep telefonu v.s. gibi hediyelerimizin maddi değeri 10 bin TL’yi geçiyor” diye konuştu.

FATİHA’NIN ANLAMINI BİLMİYORUZ

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları olarak düzenlenen organizasyonların bir anket araştırmasıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Sn. KARA, “ANAR şirketine 12 ilde 2 bin

200 kişi üzerinde bir anket çalışması yaptırıldı. Bu araştırmaya göre toplumun yüzde 94’ünün evinde Kuran-ı Kerim bulunmasına rağmen manasını anlayarak okuyan kişi yüzde 5’i geçmiyor. Namaz kılanlar Fatiha’yı okuyor ama maalesef 100 kişiden 5 tanesi anlamını biliyor. Biz bu yarışmayla Kuran-ı Kerimin her yaştan insanın rahatlıkla okuyup anlayacağı ve mesajlarının gayet açık olduğunu göstermek istedik. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Kuranı sadece din adamlarının değil herkesin anlayabileceğini göstermek istiyoruz. Sınavlarda her kategori için belirli surelerin mealinden okunmasını ve ne anladığını yazmasını isteyeceğiz. Asla ezber veya teknik sorular olmayacak” diye konuştu.

KURAN ÖLÜLERİN ARKASINDAN OKUNMASI İÇİN İNMEDİKuran-ı Kerimde pek çok ayetin başında ‘Ey İnsanlar, Ey İman Edenler’ ifadesinin yer aldığına dikkat çeken Sn. KARA, “Allah (C.C) kutsal kitabımızı herkesin anlayabileceği bir şekilde gönderdi. Fakat maalesef kutsal kitabımızı okuyup yaratanın emirlerine göre yaşamak yerine ya ölülerin ardından ruhuna bağışlamak ya da kutsal gecelerde sevap kazanmak için okuyoruz. Kuran sadece âlimlerin ve /veya seçkin bir zümrenin anlayacağı bir kitap değildir. Toplumdaki Kuran anlayışını değiştirmek ve kutsal kitabımızı herkesin anlayabileceğini göstermek istiyoruz. Örneğin Gençlere yönelik kategoride Yusuf suresini koyduk. Hem kolay anlaması hem de Hz Yusuf’un yerine kendisini koyup ibret alması için. Çocukların kategorisinde ise Lokman suresini koyduk. Anne babaya hürmeti yaratılış gerçeğini, iyiliğin boşa gitmediğini anlasın diye. Büyüklerde ise gene kendisine uygun ayetler seçtik. Yarışmaya her yaş ve eğitim grubundan kişi katılabilir. Genellikle aileler anne baba çocuklar hep beraber katılıyor. ilköğretim, lise, üniversite, halk ve ilahiyatçılara dönük kategorilerimiz var” dedi.

Yarışma Takvimi

Başvurular: 1 Ekim- 31 Ocak 2014 Başvuru Adresi: www.ufkayolculuk.com

Sınav: 9 Mart 2014

Sonuç ve Ödül töreni: 05-12 Nisan 2014

afis_2311

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz