ALAPLI HABERLERİ

KAYBOLAN ÇOCUK 10 SAAT SONRA BULUNDU

1 Nisan 2013
1.074 kez görüntülendi

KAYBOLAN ÇOCUK 10 SAAT SONRA BULUNDU

Alaplı ilçesine Bağlı Gümeli beldesinde sabah saatlerinde ormanlık alanda kaybolan 7 yaşındaki Mertcan Çakır, Jandarma AFAD ve köylülerin araması ile 10 saat sonra bulundu. Küçük Mertcan’ın bulunduğunu duyan ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Gümeli beldesi Tütek Mahallesi’nde, sabah saatlerinde köpeği ile oynamak için evden çıkan Mertcan Çakır’ın (7), aradan geçen zaman sonrasında eve dönmediğini gören ailesi, mahalle içerisinde küçük Mertcan’ı aramaya başladı. Zihinsel engelli Mertcan’ndan haber alamayan ailesi, komşuları ile birlikte gidebileceği yerlere bakmaya başladı. Son olarak ormanlık alana bakmaya karar veren ailesi ve köy halkı, arama çalışmaları kapsamında Jandarma ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden de yardım istedi. Aracan geçen 10 saatlik zaman diliminde Mertcan’la ilgili hiçbir ize rastlanamaması ailenin endişesi artırdı. Akşam karanlığına kalmadan küçük çocuğun bulunması için çalışmaları hızlandıran ekiplerden kısa süre sonra müjdeli haber geldi.

Ormanlık alanda gezerken bulunan Mertcan, jandarma ekipleri tarafından ailesine teslim edildi. Korku dolu gözlerle etrafa bakan Mertcan, kendisini kurtaran amcalarına teşekkür etti.

Dede Yılmaz Tiryaki, torununun bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Tiryaki, konuşmasında, “Bize bu konuda yardımda bulunanların hepsinden Allah razı olsun. Hükümetimizin ne kadar uzun kolu varmış. Eskiden biz böyle bir şey görmüyorduk. Bütün ekipler olay olmuş gibi peşimizden geldi. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Mertcan ise yaşadıkları karşısında ‘korktun mu’ sorusuna ise sadece başını sallayarak cevaplandırmakla yetindi.

Küçük Mertcan’ın anaannesi Fatma Tiryaki de torununu görünce gözyaşlarına boğuldu. Torununun yanına doğru koşarak gelen anneanne Fatma Tiryaki, torununa sarılarak uzun süre ağladı. Anneanne Fatma Tiryaki ve baba Fevzi Çakır, kendilerine yardım eden herkese teşekür etti.

Küçük Mertcan’ın bulunması için arama kurtarma çalışmasına katılan köylülerden Şevket Kuzu, ormanlık alanda dolaştıkları sırada mola verdiklerini, duydukları bir ses sonrasında o yöne doğru gittiklerini ve küçük Mertcan’ın bulunduğunu söyledi.

Annesini kaybeden, Babası Fevzi Çakır, dedesi Yılmaz Tiryaki ve anaannesi Fatma Tiryaki ile birlikte kalan Küçük Mertcan, korku dolu gözlerle ailesi ile birlikte evinin yolunu tuttu.

Kaynak : Sinan Kabatepe Ereğli Cihan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz