ALAPLI HABERLERİ

KAYMAKAM ÇAĞLAR MUHTARLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

18 Şubat 2015
620 kez görüntülendi

KAYMAKAM ÇAĞLAR MUHTARLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal köylerdeki ortak sorunlar ile ilgili bir dosyayı Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’a verdi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı muhtarlar Derneğini ziyaret etti.Ziyarette yönetim kurulu üyeleri ve bazı köy muhtarları bulundu.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı  Ahmet Uysal , köylerde yaşanan enerji kesintilerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Alaplı merkez, köylerimiz, mahallelerimiz ve Gümeli beldemizde yaşanan elektrik sorunları ile başa çıkabilecek çalışan yeterli sayıda ekiplerin oluşturulması Alaplı ve köyleri nüfus ölçeğinde gerekli olan araç gereç ve alt yapısının oluşturulmasına ve çalışan ekiplerin araç ve gerecin enerji ile ilgili olumsuz bir durumda direk Alaplı’dan müdahale edilmesi daha kısa zamanda sorunların giderilmesinde etkin rol oynayacaktır. Geçtiğimiz ay içerisinde kar yağışı nedeniyle enerji kesintisinden kaynaklanan sorunlar ile ilgili bazı köylerimize birkaç gün enerji verilememiştir. Bu konuda muhtarlarımız ciddi sıkıntılar yaşamıştır. Ekip yetersizliğinden dolayı bazı köylerdeki tavuk çiftliklerine elektrik verilemiyor. Bunu yanı sıra özellikle kışın yağan şiddetli yağmur ve kar yağışı esnasında voltaj düşmesi ve yükselmesi durumunda vatandaşlarımızın evlerindeki beyaz eşyalar ve elektronik eşyalar zarar görmektedir. Ağaç dalları arasında kalan enerji nakil telleri de ciddi sorun oluşturmaktadır. Bu tür ağaçların kesilmesi gerekmektedir. Kısacası köylerimizde elektrik ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Biz muhtarlar derneği olarak EnerjiSA yetkililerden tüm bu sorunların çözümüne yönelik çalışma başlatmalarını bekliyoruz. Ayrıca köylerimizin ortak sorunları ile ilgili sayın kaymakamımızdan destek bekliyoruz”

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, “Bölgemizdeki elektrik ve dağıtım hizmetlerini EnerjiSA tarafından yürütülmektedir. İlçemizde özellikle kış aylarında ve kar yağışlarının yoğun olduğu dönemlerde köylerimizde ve bazı sanayi tesislerimizde zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözümü noktasında ‘beraber bu sorunları nasıl aşarız, daha fazla insanımız ve sanayicilerimiz mağdur olmasın karşılıklı bu işleri nasıl güzel bir yola koyarız?’ amacıyla EnerjiSA yetkililerimiz, muhtarlarımız, sanayicilerimiz ve kamu görevlileri  ve ilgili yetkililerle sık sık görüşüyoruz. EnerjiSa belirli yatırım planı çerçevesinde yenileme çalışmaları yapıyor. Biz bunların sayısını artırmamız lazım.

Ayrıca bir plan çerçevesinde köylerimizin sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Kışın yolların açılması konusunda ise öncelikli açılacak yollar var. Bunlar diyaliz hastası, solunum makinasına bağlı hastalarımız, köylerdeki okul yolları, çiftlikler gibi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz