ALAPLI HABERLERİ

KAYMAKAM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

25 Aralık 2015
823 kez görüntülendi

KAYMAKAM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE  BULUŞTU

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Alaplı Yurt Müdürlüğü ” Akademik Kariyer Sohbetleri’ ” kapsamında Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar’ı öğrencilerle buluşturdu.

Alaplı Erkek Öğrenci Yurdu salonundaki etkinlikte konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş, Yurdumuz 2 yıl önce hizmete açıldığını belirterek,  “Bu tarihten itibaren kurumuzun hedefleri çerçevesinde öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmek tüm personelimizle gece gündüz çalışmaktayız. Ülkemizin farklı coğrafyalarından yüksek öğrenim eğitimi almak için gelen gençlerimizin barınmaları dışında onları kültürel, sportif ve sanatsal yönden gelişimine katkıda bulunabilmek farklı iklimlerden gelen öğrencilerin kaynaşmaları geriye dönüp baktıklarında unutulma hatırlar bıkabilmeleri adına ve aynı zamanda her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için sosyal devlet aylayışı ve insan odaklı yaklaşımlarla öğrencilerin öğrenimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerinize katkı bulunmak için bu tür programlar düzenlemekteyiz.” dedi.

“Kaymakamlık Osmanlı döneminden gelen meslek”

Alaplı Kaymakamı Altuğu Çağlar’da öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Çağlar, Kaymakamlık mesleği Osmanlı geleneğinden gelen bir meslektir. Kaim-makam yani mülki idare amiri diye geçerdi. Bende Osmanlı döneminden gelen bu mesleği tercih ettiğini söyledi.

İnsanların kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilmesi gerektiğini ifade eden Çağlar, “Birçoğunuz dışarıdan gelen öğrencilersiniz. Öğrencilikte Lise hayatı formatından çıkmak gerekiyor. Aileleriniz sizlere, uzak yerlere gidipte ne yapacaksın. Evini yanında okul var. Bu okula git derler.  Hayır, öyle değil. İnsanlar kendi ayaklarını üzerinde durmasını bilmesi gerekir. Buda her zaman aile ortamının yanında kalarak olmuyor. Bununda yolu üniversiteyi üniversitece yaşamaktan geçer. Bana göre en iyi meslek öğrenciliktir. Bu yıllarınızı iyi değerlendirin burada kazanılan dostluklar sizi daha sonraki hayat yolunda çok farklı yerlere götüreceğini düşünüyorum. Kaymakamlık mesleğini Osmanlı geleneğinden gelen bir meslek olduğu için tercih ettim.”  diye konuştu.

Etkinliğe, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, ve çok sayıda öğrenci katıldı.

kykkkk


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz