ALAPLI HABERLERİ

KAYMAKAMIMIZA TEŞEKKÜR

3 Ekim 2012
830 kez görüntülendi

KAYMAKAMIMIZA TEŞEKKÜR

Peygamberler şehri Urfa’yı hep görmek istemişimdir. Kaymakamımızın sayesinde buda gerçek oldu.

Urfa inanılmaz bir şehir, Urfalıların tabiriyle bir tarafı eski Urfa, bir tarafı yeni Urfa, eski Urfa tarihi ama düzenli bir şehir, yeni Urfa ise, imar yapısı ve çevre düzenlemesiyle modern bir şehir görünümünde, inanılmaz bir alt ve üst yapı çalışması var. Dev fabrikalar olmasa bile tarım alanında çok gelişmiş bir şehir, insanları çok misafirperver nereye gitsek yemek yedirmeden bırakmıyorlar.
Çok güzel 3 gün 2 gece yaşadım. Bu düşüncelere sahip sadece ben değilim. Geziye gelen 35 kişi aynı düşüncelere sahip olduğunu biliyorum.
Peygamberler şehri olarak bilinen Urfa’ya GAP özelikle tarım alanında büyük bir zenginlik kazandırmış internete yaptığım kısa bir araştırmada sulanabilen alanların artmasıyla Urfa”nın tarım üretimi 2011’de 5 milyar liraya çıkmış. Şehre gelen bu para, üretime yönelik yatırım yerine ağırlıklı olarak inşaata gitmiş. Tabi buda arsa fiyatlarını tavan yaptırmış.
Aslında şehre giren bu büyük parayı tarımsal alanında faaliyet gösterebilecek büyük fabrikalar kurulsa Urfa daha büyük mesafeler kat edeceğini düşünüyorum. Ancak önümüzdeki yıllarda bu bölgede üretim yatırımları yönünden büyük bir hız kazanacağını inanıyorum.

DİN TURİZMİ AÇISINDAN MUHTEŞEM

Urfa din turizmi acısından çok büyük önem taşıyor. Ziyarete gelen çoğu yerli yabancı turistler Hazreti İbrahim”in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklı Göl, Ayn-ı Zeliha ve yanındaki Dergah Camii ülkemizin en önemli dini ziyaret alanlarından biri.
Dergah Camii”nin avlusundaki Said Nursi Hazretleri”nin ilk gömüldüğü makam ise ziyaretçilerin ziyaret ettikleri diğer bir nokta. Avlunun diğer ucunda ise Hazreti İbrahim”in doğduğuna inanılan mağara var. Sabır Peygamberi Hz.Eyyüp’ün hastalık çektiği mağara ve kutsal suyundan yıkanarak şifa bulduğu kuyu, camiler, hanlar, mağaralar, Dünanyanın ilk üniversitesi Harran üniversitesi, Göbekli tepede dünyanın ilk tapınağı gezip görülebilecek başlıca yerler.
Aslında anlatılması gereken daha çok güzellikler var. Urfa’da 4 yıl vali yardımcılığı yapmış olan kaymakamımız Yıldıray Malğaç, o kadar güzel izler bırakmış ki Urfa’da, herkesim tarafından çok sevilen sayılan biri olmuş. Ben geziden çok memnun kaldım. Gidenlerinde çok memnun olduklarını biliyorum.

Son dip not olarak şunu söylemek isterim:

Bu geziye giderken bazı arkadaşlar telefonla başkalarını arayarak, “Bu arkadaş geziye para veriyor mu? Bedava mı gidiyor getiriliyor” gibi konuşma olmuş.
Olmuş değil telefonla aradıkları kişinin yanındaydım tesadüfen, buradan meraklarını gidermek isterim ki ben otobüsle giderken 115 lira yol parası ayrıca otelden ayrılırken 70 lira otel parasını ödedim. İsterlerse faturası da var. Uzun lafın kısası bu kadar küçülmeyin.

KAYMAKAMIMIZA TEŞEKKÜR Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz