ALAPLI HABERLERİ

KAYMAKAMLIK YENİ EV YAPTIRDI ESKİ EVİ TERKETMİYOR

26 Şubat 2014
732 kez görüntülendi

KAYMAKAMLIK YENİ EV YAPTIRDI ESKİ EVİ TERKETMİYOR

Alaplı ilçesinde tek odalı evde 2 engelli oğlu ve hasta eşiyle yaşayan 80 yaşındaki Recep Pire, koyunları ve ineğine bakacak yer olmadığı için kaymakamlıkça yapılan yeni eve taşınmak istemiyor.

Kasımlı köyünde tek odalı harabe evde yaşayan Pire ailesi için köy muhtarının öncülüğünde yeni ev inşa edilmesi amacıyla geçen yıl kaymakamlığa müracaatta bulunuldu.

Yapılanan incelemelerin ardından aile için mevcut evlerinin yaklaşık 2 kilometre uzağına konut inşasına başlanarak bir yılda çalışmalar tamamlandı.

İçi parkeyle döşenen, 3 odalı, ailenin rahat edebileceği şekilde planlanan ev, Türk Kızılayı ve hayırseverlerin desteğiyle yeni eşyalarla döşendi.

Evinin hazır hale gelmesinin ardından haber verilen Pire ailesi, tek katlı yeni konutlarına taşınmak istemediğini bildirdi.

Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener’in ikna etmeye çalıştığı Recep Pire, ailesinin de tek odalı evde yaşamak istediğini belirterek, “Devletimizden Allah razı olsun, bize ev yapmış, sahip çıkmış. Benim 4 koyunum, 1 ineğim var. Orada onlara nasıl bakacağım? Bize hayvanlarımıza bakabileceğimiz yer yapılmasını istiyorum, belki o zaman taşınabiliriz” dedi.

Muhtar Yener  yaptığı açıklamada, zor şartlar altında yaşayan aile için yeni ev yapılmasına büyük uğraş verdiklerini, ailenin konuta taşınmak istememesiyle şaşkınlığa uğradığını söyledi.

Ailenin rahatlığı için evde her şeyin düşünülerek yapıldığını anlatan Yener, ”  Ailenin ahşap bir evi vardı. Yıkılacak diye köylüler buna tek gözlü bir ev yapmışlar. Aile yaklaşık 40 yıldır tek odalı evde yaşıyor. Recep Pire’nin eşi hasta, engelli 2 oğlu da var. Onları harabe evden kurtarmak için kaymakamlık ve hayırseverler önemli destek verdi. Ancak Pire ailesi tek odalı evden çıkmak istemiyor” diye konuştu.

Yener, köy sakinleriyle aileyi ikna etmek için seferber olduklarını, en kısa zamanda onları yeni evlerine yerleştirmek istediklerini kaydetti.


From SYDV TARAFINDAN EVİ YAPILAN VATANDAŞA KIZILAYDAN YARDIM, posted by Mustafa Kanca on 2/25/2014 (55 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz