ALAPLI HABERLERİ

KAZALARA KARŞI AYNALI ÇÖZÜM

1 Şubat 2013
587 kez görüntülendi

KAZALARA KARŞI AYNALI ÇÖZÜM

Alaplı ilçesine bağlı İsafakılı ve Musabeyli köylerine ulaşımı sağlayan kavşağa trafik kazalarını önleyebilmek için ayna yerleştirdi.

Alaplı İlçesi İsafakılı, Demirciler, Musabeyli ve Gürpınar Köylerine ulaşımı sağlayan kavşağa gurbetçi bir vatandaş tarafından 25 yıl önce yerleştirilen ayna sayesinde kavşakta 25 yıldır kaza olmadığı bildirildi.

40 yıldır kavşaktan geçtiğini anlatan Cengiz Sevim, , bir gurbetçi tarafından 25 yıl önce kavşağa ayna koyulduğunu o yıldan sonra kavşakta hiç kaza olmadığını söyledi.

Alaplı-Gümeli Beldesi karayolu üzerinde 15 köyün bağlantı noktasında aynalı kavşağı görenlerin önce şaşırdığını ifade eden Sevim, şunları söyledi;

“Kavşağın hemen karşısında bir gurbetçi abimiz yaşıyor.25 yıl öncesinde bu kavşakta sık, sık kazalar meydana gelirdi. Gurbetçi abimiz Almanya’da bir kavşakta gördüğü uygulamayı burada gerçekleştirdi. Aynayı kavşağa yerleştirdikten sonra 25 yıldır bu kavşakta kaza hiç olmadı. İki ayrı köy yolunda kavşağa girmek isteyen sürücüler ayna sayesinde ana yoldan gelen araçları görerek kavşağa dikkatli şekilde giriyorlar. Kavşaktaki aynayı görenler önce şaşırıyor. Ancak işe yaradığını görünce yapana dua ediyorlar. Bu uygulama bölgemizde tek belki tehlikeli olan diğer kavşaklarda da bu uygulama yapılabilir”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz