ALAPLI HABERLERİ

KDZ EREĞLİ İMAM HATİP LİSESİ , TÜRKİYE 4.SÜ OLDU

20 Mayıs 2013
1.124 kez görüntülendi

KDZ EREĞLİ İMAM HATİP LİSESİ , TÜRKİYE 4.SÜ OLDU

 

Konya’da düzenlenen Arapça Bilgi Yarışmasında, Ereğli İmam Hatip Lisesi 571 okul arasından Türkiye 4.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Akademi İşbirliğiyle Türkiye genelinde düzenlenen 4. Arapça Uluslararası Bilgi Yarışmasında Ereğli İmam Hatip lisesi Türkiye 4.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

4.cü Arapça Uluslararası Bilgi Yarışması kapsamında önce il birincisi olan Ereğli İmam Hatip Lisesi, Bolu Gerede’de 11ilin katıldığı bölge yarışmasında da 1. Ci olarak Cumartesi günü Konya’da düzenlenen Final yarışmasında sahne aldı.

Yarışmada, Ereğli İmam Hatip lisesini Emrullah Koç, Enise Yavuz, Tuğba Özer ve Ereğli İHL’de öğrenim gören Somalili Abdullahi Nur Barkhadle temsil etti. Ereğli İmam Hatip lisesi öğretmenlerinden Ziya Ayyıldız, Muhammed Korucu ve Hüseyin Doğru ile yarışmaya hazırlanan Ereğli İmam Hatip lisesi öğrencileri, Konya’da da büyük bir başarıya imza atarak yarı finalleride birinci geçti. Ereğli İmam Hatip Lisesi finalleri 4. Sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

4.Arapça Bilgi Yarışmasında birinciliği Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanlı İHL, ikinciliği İskenderun imam Hatip Lisesi ve üçüncülüğü de Trabzon Akçabat İHL kazandı.

Yarışmada Ereğli İmam Hatip lisesi öğrencilerini Okul Müdürü Ramazan Karaoğlu, Ereğli Belediyesi Mezarlıklar ve Din Hizmetleri Müdürü Metin Avcı, Din öğretimi Derneği Başkanı Emekli imam Hatip Ali Aksoy, okul öğretmenleri ve veliler yalnız bırakmadı.

Türkiye 4.sü olarak büyük başarıya imza atan İHL öğrencilerini tebrik eden Din Öğretimi Derneği Başkanı Ali Aksoy, “Emeği geçen herkesi kutluyorum”  dedi.

Kendisi de Ereğli İmam Hatip lisesi Mezunu olan Belediye Mezarlıklar ve Din Hizmetleri Müdürü Metin Avcı da; “Uluslar arası düzeyde organize edilen, bir çok önemli Arap ülkesinin temsilcilerinin yakından izlediği ve el-Cezire televizyonunun canlı olarak yayınladığı bu önemli yarışmada Kdz Ereğli’nin adını duyuran Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizle gurur duydum. Özellikle Arapça düzeyinin çok yüksek kalite ve düzeyde olduğunu müşahede ettiğim yarışmada, okulumuzun elde ettiği başarı fevkalade önemlidir. Çünkü 571 okulun iştirak ettiği bir yarışmada elde edilen bu zaferden dolayı, bu güzel çocuklarımızı Kuran dili olan Arapça yarışmasına hazırlayan hocalarımıza teşekkür etmek bir Ereğli sakini olarak hepimizin borcudur diye düşünüyorum. Kdz Ereğli Belediyesi olarak bu yarışmaya katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimize destek veren saygıdeğer başkanımız Halil Posbıyık’a da ayrıyeten teşekkür ederim. Bir ilahiyatçı olarak Ereğli İHL talebelerinin değerli Ereğlili esnafımız ve işadamlarımız tarafından desteklenmesini arzu ediyorum” dedi.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Bundan sonra hedeflerinin Türkiye Birinciliği olduğunu söyleyen İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Karaoğlu ise; “M.E.B. Din Öğretimi Genel müdürlüğü ve Akademi Derneği tarafından İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl 4.sü düzenlenen Arapça Bilgi yarışmasında 4. Olan okulumuz öğrencilerini, hazırlayan ve yetiştiren başta öğretmenlerimiz Ziya Ayyıldız, Muhammed Korucu ve Hüseyin Doğru’ya çok teşekkür ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Okulumuza katıldığı her türlü etkinliklerde maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen başta sayın Valimiz Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Özbek, Ereğli Kaymakamımız ibrahim Çay ve Milli Eğitim Müdürümüz Naci Kılıç’a teşekkür ediyorum. Okul etkinlikleri için il dışına giderken olsun tüm etkinliklerimizde bizlerin yardımından geri kalmayan Ereğli Belediye Başkanımız sayın Halil Posbıyık’a ve Müdürümüz Metin Avcı ile belediye personeline de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz artık Türkiye Şampiyonluğudur” dedi.

ALBUM ADI KDZ.EREĞLİ İMAM HATİP TÜRKİYE 4.SÜ OLDU, Fotograf Mustafa Kanca on 5/20/2013 (7 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz